Šport
32 ogledov

Črne napovedi za nesrečnega atleta

james ellington EPA
V prometni nesreči na Kanarskih otokih sta se hudo poškodovala britanska atleta, Nigel Levine in James Ellington. Slednji naj bi zaradi poškodb že končal kariero.

Tragična vest prihaja z otoka Tenerfie, največjega in najgosteje poseljenega izmed sedmih Kanarskih otokov, kjer potekajo priprave britanske atletske reprezentance.
Po poročanju otoških medijev sta bila James Ellington in Nigel Levine udeležena v prometni nesreči z motorjem, s katerim sta trčila v nasproti vozeči avtomobil. Po neuradnih informacijah naj bi v avtomobilu sedel turist, ki ni vajen vožnje po desnem voznem pasu.

Ellington je utrpel dvojni zlom noge in hude poškodbe medenice. Britanec, ki je na olimpijskih igrah tekmoval v teku na 100 m in štafeti 4 x 100 m, je prestal operacijo golenice in mečnice. Poškodbe niso smrtno nevarne, a dovolj resne, da je povratek v atletske vode malo verjeten. Levina, dolgoletnega člana britanske štafete, so prav tako prepeljali v bolnišnico, a njegovo stanje ni tako resno. Tudi on naj bi utrpel zlom medenice, toda preiskave še potekajo.

''Na žalost lahko potrdimo, da sta James Ellington in Nigel Levine utrpela poškodbe v prometni nesreči na otoku Tenerife. Oba sta bila deležna zdravniške pomoči. Atleta sta pri zavesti, njuno stanje je stabilno. V stiku smo z njunima družinama v Veliki Britaniji, ki ju bomo obveščali o stanju. V tem trenutku ne bomo izdali podrobnejših informacij o njunen zdravstvenem stanju,'' je sporočil predstavnik britanske atletske zveze.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.