Šport
20 ogledov

Črni petek prinesel brezposelnost

(Foto: Pokernews.si) Žurnal24 main
ZDA si po finančni krizi in recesiji še niso opomogle, ko so si nehote ponovno otežile okrevanje, saj so še povečale brezposelnost.

Črni petek, ki je bil za pokeraše onstran luže prava nočna mora, bi se namreč znal še kako pokazati v naslednjih nekaj tednih in mesecih, saj je zaradi njega okrog 50 tisoč ljudi ostalo brez svoje službe, še nekajkrat več pa jih bo občutilo njihov izpad dohodka.

Pa si država, ki drugim svetovnim velesilam dolguje že več kot 14 bilijonov dolarjev, res lahko privošči, da toliko državljanom višjih davčnih razredov odvzame možnost služenja dohodka? Očitno da, če gre verjeti poročilom ustreznih kongresnih teles, oblasti pričakujejo, da bodo v desetih letih na račun spletnega pokra zaslužili okrog 42 milijard dolarjev, kar pa naj bi več kot pokrilo ta začasni izpad prihodkov.

Regulacija spletnega pokra pa naj ne bi prinesla le dodatnega denarja v državno blagajno, temveč tudi lepo število novih delovnih mest. Tako je študija, ki jo je opravilo podjetje H2 Gambling Capital, razkrila, da naj bi prav z naslova upravljanja s spletnimi poker sobami v petih letih v ZDA dobili več kot 30 tisoč novih delovnih mest.

Čeprav Kongres napoveduje svetlo prihodnost za spletni poker, pa vse obljube in napovedi ne zmanjšujejo ogorčenja in jeze ameriških pokerašev. Kot že rečeno, jih je več kot 50 tisoč na črni petek ostalo brez svoje "službe", številni amaterski igralci, ki se s pokrom sicer ne preživljajo, pa so ostali brez denarja, saj je ta v nekaterih primerih še vedno "zamrznjen" na njihovih igralnih računih.

Velik šok pa so poleg pokerašev občutili tudi številni, ki so v veliki meri poslovali prav z njimi, saj so ti skorajda čez noč ostali brez pomembnega segmenta svojih kupcev. Edini, ki se pravzaprav nad vso zadevo ne pritožujejo, so igralničarji, ki si verjetno obetajo, da bodo v obdobju do sprejetja nove zakonodaje s področja spletnega igralništva ponovno deležni večjega navala igralcev.

Morda se bo na ta način iz celotne polomije vendarle izcimila vsaj ena pozitivna stvar in bo prav na račun črnega petka Las Vegas ponovno postal igralniška Meka, kot je nekoč že bil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.