Šport
25 ogledov

Črni petek za Merge prav nič črn

Po črnem petku se je promet v sobah omrežja Merge povečal za 80 odstotkov. (Foto Žurnal24 main
Za skorajda vse spletne poker sobe je črni petek pomenil tudi konec nekega obdobja, saj so čez noč ostale brez svojih ameriških uporabnikov. A ne vse.

Spletne poker sobe omrežja Merge so namreč vztrajale na ameriškem tržišču in bile za to tudi bogato nagrajene, saj se je njihov promet v zadnjih nekaj tednih povečal za skorajda 80 odstkov.

Potem ko so na tako imenovani "črni petek", 15. aprila, ameriške oblasti z domačega trga pregnale Full Tilt Poker, PokerStars in Absolute Poker, so v strahu pred pravnimi posledicami številne poker sobe sledile njihovemu zgledu. Ameriški trg je za številne preprosto postal prenevaren, a zato za tiste, ki so ostali, toliko bolj bogat.

Eni redkih, ki so ostali, so bili pri omrežju Merge, ki ga med drugim sestavljata tudi Lock Poker ter Carbon Poker. Slednji so bili za svoj pogum tudi nagrajeni, saj se je veliko število igralcev, ki je na črni petek ostalo brez svojega ponudnika, odločilo, da presedla k njim. Posledično so tako zadnji mesec njihove številke rasle iz tedna v teden, skupaj pa se je njihovo število aktivnih uporabnikov v zgolj mesecu dni povečalo za neverjetnih 77 odstotkov!

In število njihovih uporabnikov še naprej narašča!
Ob tem se seveda samo od sebe postavlja vprašanje, koliko časa bodo ameriške oblasti še dovolile sobam iz omrežja Merge Network neovirano poslovati onstran luže. Seveda je možno tudi to, da so predstavniki tega omrežja našli kakšno luknjo v zakonu, ki jim omogoča nadaljnje delovanje na tem trgu, vendar je glede na zakladnico strokovnjakov in pravnikov, ki jih zaposlujejo največji trije, ki so se na ameriškem trgu že opekli, to malo verjetno.

Glede na to, da se število igralcev v praktično vseh sobah omrežja Merge Network iz dneva v dan povečuje in se bodo skorajda zagotovo povečevale tudi promocijske akcije in turnirji, pa to omrežje vse bolj postaja zanimivo tudi za igralce z drugih koncev sveta, ki se lahko samo še tu pomerijo z nasprotniki z druge strani velike luže.

Za konec pa morda še vprašanje, s katerim se trenutno zagotovo ukvarja konkurenca – ali je mogoče, da se bo ob tako hitri in obsežni rasti omrežje Merge vmešalo med največje ponudnike na trgu in koliko časa bo še trajalo, preden začnejo trkati na vrata največjega med vsemi – PokerStars?

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.