Šport
25 ogledov

"Cro Cop" odhaja v pokoj?

Cro Cop še ni rekle zadnje besede. (Foto: Sherdog.com) Žurnal24 main
Najboljši hrvaški MMA-borec vseh časov Mirko "Cro Cop" Filipović je pretekli vikend v Vancouvru na UFC 115 premagal Pata Barryja. Zdaj pa se vse bolj nagiba, da bi sklenil svojo športno pot.

Mirko "Cro Cop" Filipović je možnost odhoda v pokoj omenil že kmalu po zmagi proti Patu Barryju, čeprav je v Kanadi znova spominjal na "Cro Copa" v najboljših letih. Po prihodu v domovino pa je Filipović hrvaškim medijem potrdil, da zelo resno razmišlja o koncu kariere.

"Bil sem zelo dobro pripravljen. Morda še nikoli nisem bil tako dober, zdaj pa pokoj. Sledil bo odmor in najverjetneje je to to. Dobro bom razmislil. Seveda vedno ostaja tista možnost – nikoli ne reci nikoli,“ je povedal Filipović in dodal, da ne najde motiva za nadaljevanje športne poti. "Želim več prostega časa. Eksistenco sem si zagotovil.

"Ta šport ljubim. V njem bom ostal v neki drugi vlogi. Ostal bom v stiku z UFC, saj želim delati seminarje po vsem svetu. Dobil sem ponudbe, da svoje znanje prenesem na mlade,“ je še dodal "Cro Cop", ki je velike uspehe dosegal tudi v K-1.

Filipovića zdaj čaka počitek in regeneracija, nato pa se bo znova slišal s predsednikom UFC Danom Whiteom. "Slišali se bomo. Dana mi je rekel, naj se dobro naspim in premislim o vsem skupaj,“ je Filipović še vedno pustil odprto možnost, da se vrne v ring, a ta naj bi bila po njegovih besedah zelo majhna. "Borba proti Barryju je bila zelo dobra in zagotovo bi me oni še vedno želeli videti. Če si premislim, ni možnosti, da letos znova stopim v ring. Morda celo nikoli več.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.