Šport
21 ogledov

Cro Cop prek Schauba nazaj na vrh?

Mirko Filipović se želi posloviti z zmago. (Foto: Pixsell)
1/2
Žurnal24 main
"Boril se bom proti legendi. V mladosti sem bil njegov velik navijač in ta borba je za mene Super Bowl," napoveduje Brendan Schaub, ki se bo na UFC 128 zoperstavil Hrvatu Mirku Filipoviću.

Mirko Cro Cop Filipović se po hudem porazu proti Franku Miru prek Brendana Schauba želi vrniti na sam vrh. Toda proti Američanu bo naloga vse prej kot lahka. "Boril se bom proti legendi. V mladosti sem bil njegov velik navijač in ta borba je za mene Super Bowl. Vsak dan krvavo treniram, saj tako želim pokazati spoštovanje do najboljših," napoveduje Schaub, ki velja za enega največjih talentov med težkaši. "Vsak borec v težki kategoriji UFC-ja je nevaren, lahkih borb ni. Da bi prišel do vrha, moraš nenehno biti osredotočen nase," pravi Schaub, ki ima  vsaj na papirju načrt, kako med najboljše.

Američan ima na računu sedem zmag in le en poraz, v UFC pa se lahko pohvali s štirimi zmagami in porazom. Nazadnje je slavil zmago proti Gabrielu Gonzagi, ki je leta 2007 z nožnim udarcem v glavo premagal Cro Copa. "To je eden od njihovih mladih talentov, toda po borbi z menoj bo le še nekdanji mladi talent," je Hrvat zelo samozavesten in prepričan, da že lep čas ni bil tako dobro pripravljen kot tokrat. Vsekakor se nam 19. marca v oktagonu obeta prava vojna. UFC 128 bo sicer minil v obračunu med Mauriciom Shogunom Ruo in Jonom Jonesom za naslov v poltežki kategoriji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.