Šport
25 ogledov

"Cro Copa" poklical sam Don Corleone

Mirko "Cro Cop" Filipović UFC Sherdog.com
V soboto zvečer bo najuglednejša MMA organizacija na svetu, UFC, gostovala v Indianapolisu. V glavnem mestu ameriške zvezne države Indiana bosta glavni zvezdi Frank Mir in Mirko "Cro Cop" Filipović.

Mirko "Cro Cop" Filipović je po svoji zadnji zmagi proti Patu Barryju na UFC 115 celo razmišljal o upokojitvi. "Bil sem zelo dobro pripravljen. Morda še nikoli nisem bil tako dober, zdaj pa pokoj. Sledil bo odmor in najverjetneje je to to. Dobro bom razmislil," je po zmagi v Vancouvru dejal najboljši hrvaški MMA borec vseh časov, ki pa si vrat ni povsem zaprl in dal jasno vedeti, da se bo v ring vrnil le, če se bo pomeril z borcem najvišje kakovosti. "Seveda vedno ostaja tista možnost – nikoli ne reci nikoli." In ravno to se je zgodilo. Lastnik UFC Lorenzo Fertitta je ob poškodbi prvotnega nasprotnika Franka Mira na UFC 119, Brazilca Antonia Rodriga Nogueire, bolj znanega kot Minotauro, poklical "Cro Copa" in mu ponudil borbo. Filipović je kljub pomanjkanju časa za pripravo povabilo sprejel in v soboto ga bomo tako znova gledali v oktagonu. Pomanjkanje časa za pripravo pa ni bila edina Filipovićeva težava. Le nekaj dni pred odhodom čez lužo si je namreč na treningu poškodoval oko in borba je bila pod vprašajem. Po številnih pregledih pri specialistih so slednji ugotovili, da se bo "Cro Cop" lahko boril brez težav.

Glavni zvezdi UFC 119 sta se po vseh težavah Hrvata v četrtek le udeležili še zadnje novinarske konference pred borbo. "Zakaj sem sprejel borbo? Zato, ker mi je Don Corleone poslal ponudbo, ki je nisem mogel zavrniti," je v šaljivem tonu na vprašanje, zakaj je sprejel borbo proti Miru po poškodbi Minotaura, odgovoril Filipović, ki je še zatrdil, da je z njegovim očesom vse v redu. "Poklical me je Lorenzo Fertitta in me vprašal, če bi zamenjal Nogueiro. Prvič, sprejel sem zaradi dolžnosti do UFC in navijačev. Drugič, sprejel sem, ker me UFC dobro plača. Tretjič, sprejel sem, ker sem borec in je to moja služba in ljubim izzive," pa je nato v nekoliko bolj resnem tonu dejal "Cro Cop“.

"Ko sem slišal, da si je Filipović poškodoval oko, sem se zbal, da bo borba odpadla. Kljub temu sem se poskušal koncentrirati, kolikor sem se le mogel. Vesel sem, da se bova borila. Veselim se sobotne borbe proti zastrašujočemu in nevarnemu Mirku," pa je pred borbo dejal Mir, ki je zagotovo favorit v borbi. Na drugi strani je za Filipovića Mir verjetno najtežji test v njegovi UFC karieri. Kdo bo boljši, bo znano v nedeljo zjutraj.

UFC 119: Mir vs. Cro Cop – fight card

Mark Hunt – Sean McCorkle
TJ Grant – Julio Paulino
Steve Lopez – Waylon Lowe
Thiago Tavares – Pat Audinwood
Matt Mitrione – Joey Beltran
C.B. Dollaway – Joe Doerksen
Melvin Guillard – Jeremy Stephens
Sean Sherk – Evan Dunham
Matt Serra – Chris Lytle
Antonio Rogerio Nogueira – Ryan Bader
Frank Mir – Mirko Filipović

Mirko „Cro Cop“ Filipović je po svoji zadnji zmagi proti Patu Barryju na UFC 115 celo razmišljal o upokojitvi. "Bil sem zelo dobro pripravljen. Morda še nikoli nisem bil tako dober, zdaj pa pokoj. Sledil bo odmor in najverjetneje je to to. Dobro bom razmislil,“ je po zmagi v Vancouvru dejal najboljši hrvaški MMA borec vseh časov, ki pa si vrat ni povsem zaprl: „Seveda vedno ostaja tista možnost – nikoli ne reci nikoli.“ In ravno to se je zgodilo. Lastnik UFC Lorenzo Fertitta je ob poškodbi prvotnega nasprotnika Franka Mira na UFC 119, Brazilca Antonia Rodriga Nogueire, bolj znanega kot Minotauro, poklical „Cro Copa“ in mu ponudil borbo. Filipović se je kljub pomanjkanju časa za pripravo povabilo odločil sprejeti in v soboto ga bomo tako znova gledali v oktagonu. Pomanjkanje časa za pripravo pa ni bila edina težava Filipovića. Le nekaj dni pred odhodom čez lužo si je namreč na treningu poškodoval oko in borba je bila pod vprašajem. Po številnih pregledih pri specialistih pa so slednji ugotovili, da se bo „Cro Cop“ lahko boril brez težav.

Glavni zvezdi UFC 119 sta se po vseh težav Hrvata v četrtek le udeležili še zadnje novinarske konference pred borbo. Tako kot v času pred borbo, ko je predvsem Mir izrekel kar nekaj pikrih na račun Filipovića, je tudi zadnje druženje s sedmo silo minilo v medsebojnem zbadanju obeh borcev. „Zakaj sem sprejel borbo? Zato, ker mi je Don Corleone poslal ponudbo, ki jo nisem mogel zavrniti,“ je v šaljivem tonu na vprašanje, zakaj je sprejel borbo proti Miru po poškodbi Minotaura odgovoril Filipović, ki je še enkrat več zatrdil, da je z njegovim očesom vse v redu. „Poklical me je Lorenzo Fertitta in me vprašal, če bi zamenjal Nogueiro. Prvič, sprejel sem zaradi dolžnosti do UFC in navijačev. Drugič, sprejel sem, ker me UFC dobro plača. Tretjič, sprejel sem, ker sem borec in je to moja služba in ljubim izzive,“ pa je nato v nekoliko bolj resnem tonu dejal „Cro Cop“.

„Ko sem slišal, da si je Filipović poškodoval oko, sem se zbal, da bo borba odpadla. Kljub temu sem se poskušal koncentrirati, kolikor sem se le mogel. Vesel sem, da se bova borila. Veselim se sobotne borbe proti zastrašujočem in nevarnem Mirku,“ pa je pred borbo dejal Mir, ki je zagotovo favorit v borbi. Na drugi strani pa je za Filipovića Mir verjetno najtežji test v njegovi UFC karieri. Kdo bo boljši, bo znano v nedeljo zjutraj.



UFC 119: Mir vs. Cro Cop

Mark Hunt - Sean McCorkle
TJ Grant - Julio Paulino
Steve Lopez - Waylon Lowe
Thiago Tavares - Pat Audinwood
Matt Mitrione - Joey Beltran
C.B. Dollaway - Joe Doerksen
Melvin Guillard - Jeremy Stephens
Sean Sherk - Evan Dunham
Matt Serra - Chris Lytle
Antonio Rogerio Nogueira - Ryan Bader
Frank Mir - Mirko Filipović
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.