Šport
17 ogledov

Crosby je nazaj – kdo bo ustavil Pittsburgh?

Crosby McDonagh Prust Bickel New York Rangers Pittsburgh Penguins NHL Madison Sq Reuters
Sidney Crosby se je po 40 tekmah odsotnosti vrnil v postavo Pittsburgh Penguins, ki so s svojim prvim zvezdnikom New York Rangers v Madison Square Gardnu zabili petardo (5:2). V postavo pingvinov se vrača vedno več igralcev in vprašanje se glasi: jih sploh lahko kdo ustavi?

Zvezdnik Sidney Crosby je prvič po 40 tekmah zaigral za Pittsburgh Penguins in bil na ledu za kar tri od končnih petih golov v mreži New York Rangers. Ena najbolj vročih ekip lige NHL postaja še bolj vroča, sploh ko se v ekipo vračajo vsa največja imena, ki zaradi mnogih poškodb le redkokdaj igrajo skupaj. Neverjetno, toda resnično – Jevgenij MalkinJordan Staal in Crosby so v zadnjih sezonah skupaj igrali na vsega enajstih tekmah.

Crosby se je po 40 tekmah dolgi odsotnosti zaradi pretresa možganov vrnil v ekipo skupaj s Krisom Letangom, ki je zaradi podobnih težav izpustil zadnjih pet obračunov. To je bila že deseta zaporedna zmaga Pingvinov, med katerimi je že druga nad Rangers, za katerimi v vzhodni konferenci zaostajajo le še za štiri točke in imajo na voljo še tekmo več (13) kot Newyorčani (12).

"Nisem si želel biti tisti fant," je po tekmi povedal 24-letni Crosby, ki se je bal, da bi njegov prihod porušil kemijo, ki je nastala med njegovo odsotnostjo. "Seveda sem vedel, da igramo zelo dobro. Bilo je nekaj prilagajanja, igranja na krilu, takšne reči. Mislim, da so vsi igrali odlično, in vesel sem, da smo zmagali." Na prvi tekmi po petem decembru 2011 se je Crosby v statistiko sicer vpisal s podajo, a njegove vrnitve se ne da meriti zgolj s številkami, pišejo ameriški mediji.

"Mislim, da je odigral odlično tekmo," je dejal Matt Cooke, ki je zabil dva gola v novem tretjem napadu s Crosbyjem. "Vzbuja veliko pozornost, ko je na ledu. Ljudi skrbi, ker je tako dober. To igralce, ki so z njim na ledu, dela še toliko boljše." Penguins so kot prva ekipa v sezoni zabili pet golov Rangersom, Crosby pa je v napadu igral skupaj s Cookom in Tylerjem Kennedyjem. Kennedy je dvakrat podal, točkovno najboljši igralec lige Malkin pa je prispeval še en gol za goste, ki so nazadnje izgubili 19. februarja proti Buffalo Sabres.

Liga NHL, rezultati:

New York Islanders : Philadelphia Flyers 2:3
Carolina Hurricanes
: St. Louis Blues 2:0
New Jersey Devils
: Colorado Avalanche 1:0*
New York Rangers : Pittsburgh Penguins 2:5
Florida Panthers
: Boston Bruins 6:2
Tampa Bay Lightning : Toronto Maple Leafs 1:3
Calgary Flames
: Phoenix Coyotes 4:1
San Jose Sharks
: Nashville Predators 2:1*
* - po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.