Šport
9 ogledov

Crosby: kdor zna, pač zna

Sidney Crosby
1/6
Reuters
Sidney Crosby se je po več kot desetmesečni odsotnosti zaradi hudega pretresa možganov vrnil na led in takoj dokazal, zakaj velja za enega najboljših hokejistov na svetu. K zmagi svojega moštva 5:0 je prispeval dva gola in dve podaji.

Hokejisti severnoameriške profesionalne hokejske ekipe Pittsburgh Penguins so dobili pomembno okrepitev. Po več kot desetmesečnem odmoru zaradi hudega pretresa možganov se je na led vrnil zvezdnik Sidney Crosby in na tekmi proti Otočanom iz New Yorka takoj pokazal svojo kakovost. K zmagi svojega moštva 5:0 je prispeval dva gola in dve podaji.

Da je lačen tekem, je pokazal že začetek tekme, saj je bil v šesti minuti on tisti, ki je dosegel prvi gol, pri drugem in tretjem golu je bil podajalec strelcema Brooksu Orpiku in Jevgeniju Malkinu, nato pa je bil še strelec zadnjega gola.

"Po takem odmoru si že nestrpen, komaj sem čakal, da se vrnem na led. Imel sem dober občutek, na igrišču sem kar letel in danes ni srečnejšega človeka od mene. Seveda pa ne mislim, da bom kar nadaljeval s takimi predstavami. Na naslednjih tekmah me čaka težje delo," ostaja na trdnih tleh napadalec Pittsburgha.

Pingvini so dosegli najprepričljivejšo zmago v ponedeljkovih tekmah lige NHL, z njo so se na vzhodu povzpeli povsem na vrh, s 27 točkami so za dve prehiteli Philadelphio, ki ji je spodrsnilo v domači dvorani. Z 2:4 je izgubila proti Carolini, za katero je dva gola dosegel Ukrajinec Aleksej Ponikarovski. Na tekmi med Columbusom in Calgaryjem, ki so jo s 4:1 dobili modri jopiči, je dvakrat mrežo zatresel Jeff Carter, junak tekme med Washingtonom in Phoenixom pa je bil Finec Lauri Korpikoski. Tudi on se je dvakrat vpisal med strelce, med drugim je zadel za končni izid 4:3 v korist Washingtona, pri katerem je ruski zvezdnik Aleksander Ovečkin tokrat vpisal le podajo. Enak izid kot v Washingtonu je bil tudi na Floridi, kjer so bili domači uspešnejši od New Jerseyja. Odločilna je bila druga tretjina, v kateri je dvakrat v polno zadel Kris Versteeg.

Aktualni prvaki iz Bostona so zabeležili še svojo deveto zaporedno zmago, z golom Andrewa Ferencea so v gosteh ugnali Montreal, Dallas pa je bil s 4:1 boljši od Edmontona.

Liga NHL:

Philadelphia Flyers : Carolina Hurricanes 2:4
Pittsburg Penguins : New York Islanders 5:0
Washington Capitals : Phoenix Coyotes 4:3
Columbus Blue Jackets : Calgary Flames 4:1
Montreal Canadiens : Boston Bruins 0:1
Florida Panthers : New Jersey Devils 4:3
Dallas Stars : Edmonton Oilers 4:1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.