Šport
33 ogledov

Crosby najnovejši član kluba 900

sydney crosby Profimedias
V severnoameriški hokejski ligi je bilo na sporedu 12 tekem. Pittsburgh Penguins so z golom Krisa Letanga v podaljšku s 3:2 premagali Florido Panthers. Sidney Crosby je dosegel in presegel poseben mejnik, na svojem računu ima zdaj 902 točki.

Tekmo v kraju Sunrise na Floridi si je ogledalo kar 20.295 ljubiteljev hokeja, pred tem sta bili tako dobro obiskani le še dve tekmi v zgodovini franšize Panthers. Floridčanom, kljub porazu, odlično kaže, saj so trenutno drugo najboljše moštvo Vzhoda.

Aktualni prvaki lige NHL Chicago Blackhawks so v gosteh s 5:1 slavili pri Dallas Stars. Prvi junak gostujočega moštva je bil center Artem Anisimov s tremi podajami in enim zadetkom. Chicago je tako še utrdil vodstvo v zahodni konferenci. Hokejisti iz vetrovnega mesta imajo 76 točk, drugouvrščeni Dallas zaostaja že pet točk. Tretji je St. Louis (68 točk), ki je s 4:1 ugnal Minnesoto, na četrtem mestu v razvrstitvi Zahoda pa je s 65 točkami Los Angeles Kings. Anže Kopitar in druščino čaka v noči na sredo gostovanje pri Boston Bruins, ki so bili po podaljšku z 2:1 boljši od Buffala.

Neposredni tekmec kraljev v tihomorski diviziji San Jose Sharks je izgubil v gosteh pri Nashville Predators z 2:6. Morski psi za kralji, vodilno ekipo pacifiške skupine, na drugem mestu zaostajajo sedem točk.

Vodilno moštvo vzhodne konference Washington Capitals (78 točk) je šele po kazenskih strelih s 3:2, po zaslugi zadetkov T.J. Oshieja in Alekseja Ovečkina, ugnalo sila trdovraten odpor New Jersey Devils. Prestolniki imajo na prvem mestu na razpredelnici Vzhoda 78 točk kar je trenutno največ od vseh moštev v ligi, Florida na drugem mestu ima deset točk manj.

Liga NHL, izidi:

New Jersey Devils : Washington Capitals 2:3**
Montreal Canadiens : Edmonton Oilers 5:1
Boston Bruins : Buffalo Sabres 2:1*
Florida Panthers : Pittsburgh Penguins 2:3*
Nashville Predators : San Jose Sharks 6:2
Colorado Avalanche : Winnipeg Jets 2:4
Philadelphia Flyers : New York Rangers 2:3**
Detroit Red Wings : New York Islanders 5:1
Ottawa Senators : Toronto Maple Leafs 6:1
St. Louis Blues : Minnesota Wild 4:1
Dallas Stars : Chicago Blackhawks 1:5
Vancouver Canucks : Calgary Flames 1:4

* - podaljšek
** - kazenski streli

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.