Šport
9 ogledov

Crosby s pogodbo za 104 milijone dolarjev

Sidney Crosby Reuters
Zvezdnik Pittsburgh Penguinsov Sidney Crosby bo v nedeljo podpisal novo dvanajstletno pogodbo, ki bo predvidoma vredna dobre 104 milijone dolarjev. Dogovor bo začel veljati v sezoni 2013/2014. Dolgoročno pogodbo bo podpisal tudi Jonathan Quick, ki bo v Los Angelesu ostal še nadaljnih deset let.

Sidney Crosby, ali Sid the Kid, kot ga poznajo navijači Pittsburgh Penguinsov, bo očitno ostal med Pingvini do konca svoje kariere. Povprečno bo na sezono zaslužil 8,7 milijona dolarjev, v prvih letih bo prejemal večji znesek, ki pa se bo postopoma zmanjševal.

"Zelo smo zadovoljni. To je velik dan za hokej nasploh in izredno dobra novica za vse navijače Pingvinov. Zelo smo hvaležni Sidneyju za vse, kar je storil za naš klub, odkar je prišel leta 2005, na in ob ledu, veselimo se, da bo ostal v dresu Pingvinov do konca svoje kariere," sta v izjavi za javnost povedala solastnika kluba Mario Lemieux in Ron Burkle.

Crosby, ki je leta 2009 s Pittsburghom osvojil tudi Stanleyjev pokal in pri 21 letih postal najmlajši kapetan, ki je dvignil slovito "kanto", je že nekaj sezon med najboljšimi posamezniki lige NHL. V karieri je v 434 tekmah zbral že 223 golov in 386 asistenc, v končnici pa je na 68 obračunih zabeležil 90 točk.

Quick v mestu angelov do 2023

Jonathan Quick bo vsaj še enajst let ostal pri Kraljih iz Los Angelesa. Vratar, ki je ob našem Anžetu Kopitarju med najzaslužnejšimi za osvojitev Stanleyevega pokala, bo podpisal pogodbo, ki bo sicer začela veljati šele po koncu prihajajoče sezone.

Quicku, ki je imel v letošnji končnici lige NHL 94,6 odstotka obranjenih strelov, kar je tretji najboljši izkupiček vseh časov, bi se sicer pogodba iztekla ob koncu sezone 2012/13.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.