Šport
0 ogledov

Crosby še tridesetič

Sidney Crosby je vroč. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
V hokejski ligi NHL je Sidney Crosby dosegel že 30. gol to sezono in tako pomagal svojemu moštvu Pittsburgh Penguins do zmage (3:1) nad Calgary Flames.

Sidney Crosby je zadel že na začetku uvodne tretjine, s 37 obrambami pa se je izkazal tudi vratar Marc-Andre Fleury. Minnesota Wild so s 5:2 premagali Vancouver Canucks, vratar Nicklas Backstrom pa je postal klubski rekorder v zmagah. Antti Miettinen je zadel dva od Minnesotinih treh golov v zadnji tretjini, med strelce pa so se vpisali še Kyle Brodziak, Mikko Koivu in Owen Nolan ter pomagali gostiteljem še do četrte zaporedne zmage. Backstrom je zaustavil 29 strelov za svojo še 114. zmago v dresu Minnesote. Prejšnji klubski rekord je imel "v lasti" vratar Manny Fernandez, ki je zbral 113 zmag v sezonah od 2000 do 2007. Ryan Kesler in Alex Burrows sta zadela za Vancouver, ki je prvič v dveh mesecih izgubil še tretjo tekmo zaporedoma.

Na Floridi se je tekma Florida Panthers Washington Capitals končala po kazenskih strelih, zmago (5:4) pa so slavili gosti, za katere je zadel Tomaš Fleischmann v šestem krogu izvajanja strelov. V rednem delu so za goste zadeli Jason Chimera, Brian Pothier, Aleks Ovečkin in Nicklas Backstrom. Pri gostiteljih so bili uspešni Michael Frolik, Dominic Moore, Stephen Weiss in Gregory Campbell.

V Anaheimu so domači Racmani s 4:3 premagali Boston Bruins. Branilec Steve Eminger je Anaheim popeljal v vodstvo v zadnji tretjini s svojim prvim zadetkom sezone, Racmani pa so slavili še peto zaporedno zmago.

NHL
Florida Panthers : Washington Capitals 4:5 *
Minnesota Wild : Vancouver Canucks 5:2
Calgary Flames : Pittsburgh Penguins 1:3
Anaheim Ducks : Boston Bruins 4:3

* - kazenski streli

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.