Šport
20 ogledov

Crosby tokrat podajal, a spet zmagal

Sidney Crosby Reuters
V hokejski ligi NHL se je ekipa Pittsburgh Penguins z zmago s 6:3 nad Ottawa Senators povzpela na vrh prvenstvene lestvice. Zadnjeuvrščeni New York Islanders so morali pred domačimi gledalci priznati še en poraz, z 1:0 so bili boljši hokejisti New Jersey Devils.

Pingvini so si zmago priborili že v prvi tretjini, ko so se med strelce v le sedmih minutah vpisali Chris Kunitz, Tyler Kennedy, Steve Sullivan in Jevgenij Malkin. Za Pittsburgh sta gola dosegla še Pascal Dupuis in Jordan Staal, medtem ko je Sidney Crosby v svoji tretji tekmi po daljši odsotnosti zaradi pretresa zbral tri podaje. Največ težav je imel v uvodnih minutah tekme vratar Ottawe Chris Anderson, ki je v prvih desetih minutah igre ustavil le štiri strele od osmih, ki jih je prejel.

New York Islanders so priklenjeni na dno prvenstvene lestvice, v noči na soboto pa so morali priznati premoč ekipi New Jersey Devils. V Uniondalu je edini gol dosegel b, vratar gostov Johan Hedberg pa je za svojo drugo tekme brez prejetega gola in skupno 19. v karieri NHL ubranil 23 strelov. Sykora je zadel v 15. minuti druge tretjine, ko so imeli gostje na ledu številčno premoč. Otočani so izgubili že četrto tekmo zapored in pri tem prejeli 16 golov ter dali tri.

V ostalih tekmah so Boston Bruins po kazenskih strelih morali priznati premoč Detroit Red Wings z 2:3, po kazenskih strelih pa so klonili tudi Dallas Stars, ki so jih s 4:3 premagali Toronto Maple Leafs. Florida Panthers so z 1:2 izgubili proti Tampa Bay Lightning po podaljšku. Visok poraz so po rednem delu vknjižili pri Phoenix Coyotes, ki so z 0:5 morali priznati premoč Vancouver Canucks

Liga NHL:

Boston Bruins : Detroit Res Wings        2:3*
New York Islanders : New Jersey Devils   0:1
Philadelphia Flyers : Montreal Canadiens 3:1
Minnesota Wild : Edmonton Oilers         2:5
Washington Capitals : New York Rangers   3:6
Anaheim Ducks : Chicago Blackhawks       5:6
Pittsburgh Penguins : Ottawa Senators    6:3
Carolina Hurricanes : Winnipeg Jets      1:3
Columbus Blue Jackets : Buffalo Sabres  5:1
Florida Panthers : Tampa Bay Lightning   1:2**
St Louis Blues : Calgary Flames        2:0
Dallas Stars : Toronto Maple Leafs       3:4*
Phoenix Coyotes : Vancouver Canucks      0:5

*kazenski streli
**podaljšek

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.