Šport
52 ogledov

Crosby vodi vzpon Pingvinov

Sidney Crosby Reuters
New York Rangers so z 2:1 odpravili New Jersey Devils, Pittsburgh Penguins so bili s 6:2 boljši od Anaheim Ducks, Ottawa Senators so s 5:1 ugnali Tampo Bay Lightning, Detroit Red Wings pa s 3:0 Florido Panthers.

Detroit je prizadejal Floridi, drugi najboljši ekipi vzhodne konference, drugi zaporedni poraz, medtem ko so domači vpisali drugo zaporedno zmago in so na mestih, ki vodijo v končnico. Junak tekme je bil Pavel Dacjuk, ki je sredi tretje tretjine v razmaku dobre minute dvakrat zadel v polno.

Rangers, ki so tretji v vzhodnem delu lige, so z 2:1 odpravili hudiče in kljub odsotnosti poškodovanega kapetana Ryana McDonagha in Ricka Nasha prišli do tretje zaporedne zmage.

Strelsko so bili razpoloženi pingvini, ki so Anaheimu, ta je na robu najboljše osmerice v zahodni konferenci, zabili pol ducata golov, za sedmo ekipo vzhoda je Sidney Crosby zbral dva zadetka in dve podaji ter tako strelski niz podaljšal na sedem tekem. To je njegov najdaljši niz v karieri. "Njegova igra je na povsem drugi ravni. Prav on je razlog, da nadaljujemo vzpon po lestvici," je Crosbyja pohvalil trener Pittsburgha Mike Sullivan.

Zanesljivo zmago pa je dosegla Ottawa. Četrto ekipo vzhodne konference Tampo Bay je ugnala s 5:1, pri čemer je blestel Mark Stone z dvema zadetkoma in podajo. Ta je na zadnjih štirih tekmah zbral pet golov in tri podaje.

Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja bodo v noči na sredo gostovali v Bostonu.

Liga NHL, izidi:

New York Rangers : New Jersey Devils 2:1
Pittsburgh Penguins : Anaheim Ducks 6:2
Ottawa Senators : Tampa Bay Lightning 5:1
Detroit Red Wings : Florida Panthers 3:0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.