Šport
14 ogledov

Crosby zasenčil Ovečkina

Sidney_Crosby_AFP - main2 Žurnal24 main
Tekma dneva v ligi NHL je bila v Washingtonu, kjer je gostoval Pittsburgh. Sydney Crosby je prikazal še eno sijajno predstavo. Boston je izgubil v New Yorku, a ostal na vrhu lestvice.
 

Liga NHL

NY Rangers : Boston 4:3
NY Islanders : Phoenix 3:2
Washington : Pittsburgh 3:4*
Atlanta : Calgary 5:2
Chicago : Colorado 1:5
Dallas : Montreal 1:3
Anaheim : Minnesota 2:3
* po kazenskih strelih

Najdlje so gledalci lahko uživali v Washingtonu, kjer je gostoval Pittsburgh, tekmo pa so odločili kazenski streli. Po rednem delu se je dvoboj, v katerem je občinstvo občudovalo tri najučinkovitejše igralce lige, domačega Aleksa Ovečkina ter gostujoča Jevgenija Malkina in Sydneyja Crosbyja, končal z izidom 3:3. V kazenskih strelih so bili uspešnejši gosti, ki so s peto zaporedno zmago v gosteh (klubski rekord) storili pomemben korak k uvrstitvi v končnico. Malkin, ki je trenutno prvi na lestvici podajalcev in prvi v seštevku podaj in golov, tokrat ni prispeval točke, uspešnejša sta bila njegova kolega. Reprezentančni je za Washington dosegel gol, a zgrešil kazenski strel, klubski pa je golu in podaji iz rednega dela dodal še gol iz kazenskega strela. V svoji drugi tekmi po prestopu iz moštva New York Islanders je za Pingvine gol dosegel Bill Guerin, med strelce se je za goste vpisal tudi Sergej Gončar. Pri domačih sta bila poleg Ovečkina natančna še njegov rojak Aleksander Semin ter Brooks Laich.

Ruski hokejisti pa niso tresli mreže le v Washingtonu, ampak tudi na drugih igriščih. Tako je gol Ilje Kovalčuka pomagal Atlanti pri zmagi s 5:2 proti Calgaryju, Andrej Kosticin in Aleksej Kovaljov sta bila glavna akterja zmage Montreala proti Dallasu. V New Yorku sta bila uspešna njihova nekdanja rojaka, Ukrajinec Nikolaj Žerdev in Kazahstanec Nik Antropov, ki sta prispevala po gol in bila zaslužna, da so Rangerji s 4:3 ugnali vodilno moštvo lige Boston. Bruinsi so tako zamudili priložnost, da drugouvrščenima Detroitu in San Joseju pobegnejo na tri točke razlike.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.