Šport
19 ogledov

Čudežna pokerašica Alexa Fisher

Zaradi Alexe je njena družina poletje preživela v Las Vegasu. (Foto: Pokernews) Žurnal24 main
Komaj sedemletna Američanka Alexa Fisher že kaže velik talent za poker, kako dobro ji gre ta od rok, pa so na lastni koži občutili tudi skorajda vsi družinski člani.

Vsi, ki ste se letos udeležili prvenstva WSOP, ste bili morda presenečeni, ko ste med mizami zagledali majhno deklico, ki je v družbi svojega očeta, oblečena v majico, na katero so se ji podpisali nekateri njeni vzorniki, skrbno spremljala dogajanje na mizah. Ta deklica, ki nikakor ni delovala tako, kot da spada v to okolje, utegne biti prva oziroma naslednja svetovna prvakinja v pokru, in to kljub dejstvu, da na prvenstvu WSOP sploh ne bo mogla nastopiti do leta 2024.

Deklica, o kateri tokrat pišemo, je mlada Alexa Fisher, ki bi jo lahko mirno vrgli v isti koš z Mozartom ali pa na primer Bobbyjem Fischerjem, saj Alexa že pri svojih rosnih sedmih letih kaže tak talent za igranje pokra, da se lahko pred njo skrije celo marsikateri znani profesionalni pokeraš.

In kaj je na njej pravzaprav tako posebnega? Hja, marsikdo bi morda rekel, da pravzaprav nič, a mladenka spremlja poker prek malih zaslonov že od svojega tretjega leta in do zdaj se je naučila že vse, kar je treba vedeti o pokru, od pravil igre, stavnih vzorcev, različnih strategij pa vse do blefiranja. Da sedemletna Alexa pozna vse to, pa je kriv njen oče, ki jo je pred leti začel učiti številke s pomočjo igralnih kart, v kombinaciji z oddajami o pokru, ki jih je lahko gledala po televiziji, pa je to zadoščalo, da je Alexa povsem "padla" v svet pokra.

S pomočjo kart pa se pri petih letih ni naučila le šteti, temveč se je začela učiti tudi osnove matematike, ko pa ji je enkrat šlo tudi to, se je odločila, da se bolj posveti še pokru. Tako se je pred dvema letoma odločila, da se bo naučila prav vse različne vrste pokra, ki se igrajo na prvenstvu WSOP, kar naj bi ji do zdaj tudi že uspelo, prav tako pa naj bi Alexa znala tudi že odlično mešati in deliti karte, kot prava mala profesionalka.

Glede na to, kako močno je navezana na poker, pa ji oče letos ni mogel več odreči njene velike želje in tako je to poletje na njeno zahtevo vsa družina Fisher počitnice preživela v Las Vegasu, kjer so si ogledali dogajanje na prvenstvu vseh prvenstev – World Series of Poker.

To poletje pa je za mlado pokerašico prineslo še en mejnik, saj so samo zanjo na enem od manjših turnirjev v njenem domačem mestu zamižali na eno oko in ji pustili nastopiti. Če bi bil to hollywoodski film, bi mala Alexa ta turnir zmagala, vendar ni bilo tako, kljub temu pa je se je med več sto igralci na koncu prebila v prvo polovico uvrščenih, kar je glede na njeno mladost in pomanjkanje izkušenj s turnirjev zagotovo zelo lep dosežek. Tu pa se že postavlja vprašanje, kje so njene meje, če bo mladenka svoj talent za poker še naprej tako pridno gojila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.