Šport
15 ogledov

Čustveno slovo trikratnega prvaka

jorge lorenzo EPA
Jorge Lorenzo se bo na dirki za VN Valencie uradno poslovil od naslova svetovnega prvaka. Predaja krone elitnega dirkaškega razreda bo tokrat v senci drugega slovesa.

Po devetih letih, 106 stopničkah, 43 zmagah, 38 najboljišh startnih položajih in treh naslovih svetovnega prvaka bo Jorge Lorenzo na VN Valencie še zadnjič nastopil z motociklom japonskega proizvajalca Yamahe. Španec bo prihodnje leto dirkal z Ducatijem, zato se želi od Yamahe, kateri se je pridružil leta 2008, posloviti z odmevnim rezultatom.

''To bo zelo čustven trenutek, saj sem v tej ekipi, ki mi je dala zares veliko, preživel kar devet let. Motiviran sem, da treniram po najboljših močeh in se v Valencii poslovim z zmago. Zagotovo ne bo lahko, saj je konkurenca zelo močna, vendar bomo poskusili,'' je povedal Lorenzo, ki v sezoni 2016 ni ubranil naslova svetovnega prvaka. Tega, tretjega v karieri, si je predčasno zagotovil njegov rojak Marc Márquez.

Lorenzo je trikratni zmagovalec dirke v Valencii (2010, 2012, 2015), lani pa si je prav na domačem prizorišču privozil tretji naslov prvaka v elitnem motociklističnem razredu. V letošnji sezoni je moral priznati premoč Márquezu in moštvenemu kolegu Valentinu Rossiju, pred poslednjo preizkušnjo sezone pa ima 17 točk prednosti pred Maverickom Vinalesom. Slednji se bo po koncu sezone v Yamahini garaži pridružil Rossiju.

''Nova sezona se bo začela po Valencii. Zelo bo zanimivo, saj bomo videli Lorenza na Ducatiju in Iannoneja na Suzukiju. Testiranja bodo zelo pomembna za nas, saj upamo, da bomo imeli prihodnje leto nov motocikel. Ob koncu meseca bomo testirali v Sepangu, saj moramo ugotoviti, ali se z novim motorjem pomikamo v pravo smer,'' se je z mislimi k prihodnji sezoni že preselil Rossi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.