Šport
7 ogledov

Cvetlice pregnale rokometaše

obrvan_teaser1 Žurnal24 main
V sredo se bo tudi uradno začela rokometna Liga prvakov oziroma njen prvi del igranja v osmih predtekmovalnih skupinah. Slovenijo bosta zastopala Celje PL in Gorenje, ki se med elito vrača po enoletni odsotnosti.

Velenjski trener Ivica Obrvan je pred začetkom izpostavil dejstvo, da Gorenje prihodnji teden čaka precej naporen ritem. Najprej bo v sredo doma gostilo najtežjega nasprotnika v skupini H, in sicer madžarski Pick Szeged, kjer igra tudi Luka Žvižej. Že dan pozneje pa bodo odpotovali v beloruski Brest k Meškovu.

"Madžarska ekipa je lanski državni prvak. Zavedamo se, da bo boj težak, saj se je v igro spet vključil Daniel Andeljkovič, zelo dober organizator igre. Poleg tega je ekipa Picka sestavljena iz samih vrhunskih igralcev. V petek nas v Brestu čaka že naslednja tekma. Žal moram izpostaviti, da sem zelo presenečen nad razporejanjem tekem in da na tej točki tudi Rokometna zveza Slovenije ni odigrala svoje vloge, kot bi morala," je povedal Obrvan. Kot zanimivost velja omeniti, da Gorenje ni dobilo ugodnejšega termina prvega kola Lige prvakov zato, ker v Velenju v Rdeči dvorani konec tedna poteka evropsko cvetličarsko prvenstvo.

Drago Vuković © RK Gorenje

 
Novi vodja Velenjčanov na igrišču Drago Vuković , ki je na zadnjih tekmah državnega prvenstva pokazal dobro pripravljenost, trenutno še ne razmišlja o evropskih tekmah: "Najprej se moramo osredotočiti na jutrišnjo tekmo z ekipo Sviš. Verjamem, da bomo naredili dobro analizo, kot smo jo pod dosedanjim trenerjem še vedno, in v sredo bomo dali vse od sebe. Na domačem igrišču pred našim občinstvom je cilj zmaga. Se pa zavedamo kakovosti madžarske ekipe in jo spoštujemo," j e povedal 24-letni Splitčan, ki je pred prihodom v Slovenijo igral za domači Split in sloviti Zagreb. V zadnjem prvenstvenem kolu je v zmagi nad Preventom dosegel osem zadetkov.

Tekmo Lige prvakov 3. oktobra proti madžarskemu Picku iz Szegeda bosta sodila Danca Martin Gjedin in Mads Hanson .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.