Šport
165 ogledov

Čvrsta obramba prinesla delitev plena

Celje PL Nantes Celje PL/Twitter
Rokometaši Celja PL so v dvorani Zlatorog v 10. kolu lige prvakov remizirali proti francoskemu Nantesu.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v zadnjem obdobju prikazali toplo-hladne predstave. Po izjemno prepričljivi zmagi nad tradicionalnimi tekmeci iz Zagreba so po celi črti pogrnili v ukrajinskem Zaporožju, na današnji zadnji tekmi "jesenskega dela" lige prvakov pa so v domačem Zlatorogu v končnici tekme proti Nantesu uprizorili neverjeten preobrat in nadoknadili sedem golov primanjkljaja, na koncu pa osvojili zlata vredno točko (29:29).

Prva polovica prvega polčasa je minila v izenačeni predstavi. Celjani so v 17. minuti z golom Tilna Kodrina povedli z 9:8, od tedaj naprej pa so vse do same končnice vseskozi gledali v tekmečev hrbet. Izkušeni in z vsemi žavbami namazani igralci francoske ekipe so prevzeli nadzor na celjskem igrišču, najbolj udarno pa so zaigrali v sami končnici prvega polčasa. Razglašena domača ekipa je v 24. minuti prvič na dvoboju zaostala za štiri gole (10:14), navkljub nekaterim poskusom po prevratu pa je je ta primanjkljaj imela tudi ob odhodu na veliki odmor (15:19).

Izbranci domačega trenerja Tomaža Ocvirka so v drugem polčasu poskušali tekmo postaviti na glavo, a so gosti sprva preprečili njihovo namero in jim v 39. minuti ušli na sedem golov (18:25). Po domači minuti odmora so zaigrali veliko bolje in se v 45. minuti približali na štiri gole (23:27), nato pa postopoma - tudi na račun izjemnih obramb Klemna Ferlina - lovili tekmeca. Sedem minut kasneje so se rokometašem iz Nantesa, ki so se na letošnjem zaključnem turnirju v Kölnu prebili v veliki finale, kjer so morali priznati premoč francoskemu Montpellieru, trenutno pa so vodilni v močnem francoskem prvenstvu, približali na tri gole (26:29), v 56. minuti pa po golih Jake Malusa in Branka Vujovića vsega na gol (28:29).

Končnica tekme je bila izjemno napeta in živčna, domače gledalce pa je v delirij navdušenja spravil Tilen Kodrin, ki je 44 sekund pred koncem napetega dvoboja izenačil na 29:29. Francoska ekipa je imela zadnji napad, domača ekipa pa je z granitno obrambo zaustavila vse njihove poskuse in osvojila izjemno pomembno točko.

V celjski ekipi je bil najbolj učinkovit Branko Vujović s šestimi goli, Kodrin je prispeval pet, Francoz William Accambray in Jaka Malus pa po štiri zadetke.

Celje PL Liga prvakov Šport Porazna predstava Celjanov

"Izjemna tekma je za nami, v prvem polčasu smo do 15. minute dobro igrali in držali korak s Francozi. Nato smo padli in imeli težave, saj je zelo težko igrati proti tako kakovostni ekipi. Ob polčasu smo se dogovorili, da bomo vse do konca dali vse od sebe, ne glede na rezultat in zaostanek. To smo več kot uresničili, fantje so se trudili, naredili tudi nekaj napak, a potem nam je uspelo. Na krilih izjemnih navijačev, ki se jim zahvaljujem za navijanje in podporo, smo ujeli Francoze in glede na potek se lahko veselimo velike točke."
Tomaž Ocvirk, trener Celja PL

Slovenski prvak je po desetih odigranih tekmah na predzadnjem mestu v elitni skupini B, še vedno pa imajo možnosti, da se navzlic izjemno zahtevnemu razporedu v zadnjih štirih krogih prebijejo v izločilne tekme najbolj imenitnega klubskega tekmovanja na stari celini. Celjani bodo naslednjo tekmo igrali 10. februarja prihodnje leto, ko bodo gostili tekmece iz Szegeda, kjer igrajo štirje slovenski rokometaši: Matej Gaber, Dean Bombač, Nik Henigman in Mario Šoštarič. Nato jih čakajo še tri tekme: gostovanja v Flensburgu (13. februar) in Skjernu (3. marec) ter domača tekma s PSG (24. februar).

V vodstvu je francoski PSG z 18, madžarski Pick Szeged jih je zbral 15, nemški Flensburg-Handewitt deset, Nantes po devet, hrvaški Zagreb osem, ukrajinski Motor Zaporožje in Celje po sedem, danski Skjern pa šest točk.

EHF liga prvakov (skupina B), 10. kolo:

Celje PL - Nantes 29:29 (15:19)
Vujović 6, Kodrin 5, Accambray, Malus po 4; Delecroix 6, Pechmalbec 5.

PPD Zagreb - Motor Zaporožje 27:25 (14:11)
Paris SG - Skjern 38:28 (19:13)
Flensburg-Handewitt - Pick Szeged 27:25 (14:14)

LESTVICA:
1. Paris SG 18
2. Pick Szeged 15
3. Flensburg-Handewitt 10
4. Nantes 9
5. PPD Zagreb 8
6. Motor Zaporožje 7
7. Celje PL 7
8. Skjern 6

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.