Šport
40 ogledov

''Da je 17-letnik tako nesramen...''

fernando verdasco EPA
Španski tenisač Fernando Verdasco je bil po porazu proti kvalifikantu Andreju Rublevu razočaran nad potezami 17-letnega Rusa.

Andrej Rublev je v prvem krogu turnirja ATP 500 v Barceloni senzacionalno izločil nekdanjega zmagovalca (2010) Fernanda Verdasca. Španec, ki je v Indian Wellsu premagal slavnejšega rojaka Rafaela Nadala, je na tiskovni konferenci pojasnil, da fizično ni bil pripravljen na obračun s 17-letnim izzivalcem.

andrej rublev | Avtor: EPA EPA
''Ne preseneča me, da sem se tako slabo počutil. Po turneji po ZDA in Monte Carlu sem bil povsem izmučen. Vedem sem, da bom težko ostal v formi,'' je povedal Verdasco in dodal, da je razmišljal o odpovedi udeležbe, v nasprotno pa ga je prepričal nekdanji selektor španske reprezentance in direktor turnirja Albert Costa.

''Še nikoli prej ga nisem videl igrati in s takšnimi igralci je vedno težko. Bil je zelo agresiven, kot bi igral loterijo. Zadel je vse črte,'' je povedal Španec in se v isti sapi pritožil nad vedenjem mladega tenisača. ''Presenečen sem bil, da je 17-letnik lahko tako nesramen,'' je dejal, ob tem pa ni natančno pojasnil, s čim si je Rublev zaslužil očitke.

Mladega tenisača so po zmagi vprašali, če je bil na igrišču nespoštljiv do svojega nasprotnika. ''Kaj mislite s tem, nespoštljiv? On je velik tenisač, eden najboljših na Touru. Nič slabega nisem rekel o njem, a včasih te ob nori točki premagajo čustva. Tudi Ronaldo to počne, pa nihče ne pravi, da je nespoštljiv,'' se je branil Rublev, ki je v katalonski prestolnici vpisal največjo zmago v njegovi karieri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.