Šport
17 ogledov

Dacjuk mož odločitve v Chicagu

Pavel Dacjuk (levo) je prvič v NHL-karieri dosegel tri zadetke. Žurnal24 main
Pavel Dacjuk je v četrti minuti podaljška odločil derbi večera v ligi NHL med Detroit Red Wings in Chicago Blackhawks v korist prvih.

Hokejisti Detroita so v derbiju večera v severnoameriški hokejski ligi NHL v gosteh po podaljšku premagali Chicago s 3:2. Odločilni gol je v četrti minuti podaljška zabil Pavel Dacjuk. Chicago je sicer v prvi tretjini vodil že z 2:0, v 56. minuti pa je Daniel Cleary izid izenačil in izsilil podaljšek.

Detroit je tako po težki tekmi dan prej v Torontu, ko je izgubil s 3:4, tokrat pokazal dovolj moči in odločnosti za preobrat ter v derbiju ugnal neposrednega tekmeca za vrh centralne skupine. Obe ekipi imata po 53 točk, Chicago pa je odigral tekmo več.

"Glede na to, kako smo igrali dan prej, nisem verjel, da bomo danes imeli dovolj energije. In zagotovo je nismo imeli v zgodnji fazi dvoboja. Toda fantje so se borili, se pobrali in vpisali pomembno zmago za nas," je po tekmi povedal trener Detroita Mike Babcock.

Ottawa je s 6:4 ugnala Philadelphio, potem ko je v zadnji tretjini po zaostanku z 2:4 zabila kar štiri gole. "Smo skupina fantov, ki verjame vase. Če se pred zadnjo tretjino znajdemo v zaostanku, pa tudi če za dva zadetka, vemo, da lahko ta zaostanek izničimo," je dejal eden izmed strelcev v zadnji tretjini Filip Kuba.

Anaheim pa je bil v dvoboju najslabših ekip v NHL s 7:4 boljši od Columbusa. Corey Perry je za zmagovalce dosegel tri, veteran Teemu Selanne dva zadetka, Saku Koivu pa je golu dodal še dve podaji. Na drugi strani je dva gola zabil Rick Nash.

"Vedeli smo, da če izgubimo to tekmo, smo res povsem na dnu. Tega pa si nismo želeli. Neverjetno je, kam smo padli. Prav sramotno je. Želimo začeti plezati navzgor po lestvici in ta zmaga je lahko temelj za naprej. Čakali smo na ta trenutek, želimo si narediti niz dobrih izidov in verjamem, da imamo dovolj kakovosti, da to lahko udejanjimo," je dejal "finski blisk" Selanne.

Liga NHL:

Ottawa Senators : Philadelphia Flyers 6:4
Chicago Blackhawks : Detroit Red Wings 2:3 - po podaljšku
Anaheim Ducks : Columbus Blue Jackets 7:4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.