Šport
26 ogledov

Dajmo, Krim in Budućnost

Da bi Ljubljančanke slavile v Španiji, bodo še kako prav prišli projektili Barba Benjamin Kovač
Rokometašice Krima Mercatorja so s porazom proti Budućnosti zapravile veliko možnosti za polfinale Lige prvakinj. Vse ni izgubljeno, a morajo do konca zmagati obe tekmi in računati na pomoč Budućnosti.
Krim v polfinale vodita zmagi proti Itxaku in nato še doma proti Valcei, ob dejstvu, da Budućnost prav tako dobi preostali tekmi (proti Valcei in Itxaku doma). Tekma se bo začela ob 19. uri.

Prvo "odločilno" tekmo bodo krimovke igrale v soboto, ko bodo v 5. kolu glavnega dela gostovale pri Itxaku. "Naloga je težka. Tekmec je kakovosten, zahteven, ampak verjamem, da tudi me še nismo rekle zadnje besede. Zavedamo se, da imamo rezerve, da zmoremo več in bolje. Mislim, da je tekma z Itxakom idealna priložnost, da to pokažemo, da igramo tako, da smo lahko ponosne. V tem primeru bomo lahko vsi zadovoljni," je na novinarski konferenci v Stožicah povedala Krimova trenerka Marta Bon.

Ta bo bržčas – kljub nekaterim standardnim manjšim zdravstvenim težavam določenih igralk (Marina Vergeljuk, Andrea Penezić ...) – lahko računala na vsa orožja z izjemo že dolgo odsotne krožne napadalke Dragane Cvijić. In prav vsaka pomoč bo še kako dobrodošla.

Resda smo edine, ki smo jih premagale, toda tisto je bila prva tekma, ko še nihče ni vedel, kdo je, kaj je, kje je. Zdaj jih me že dobro poznamo, one pa tudi nas. Mogoče bo to malo drugačna tekma kot prva, toda mislim, da jih lahko še enkrat premagamo.
Maja Zrnec
Itxako je glede na predvidevanja pred sezono presenetljivo vodilna ekipa skupine 1. Po štirih tekmah ima šest točk (dve več od Valcee in Budućnosti ter štiri od Krima). Prav Krim pa jo je edini v tem delu premagal. Na prvi tekmi v Stožicah so Ljubljančanke slavile zanesljivo zmago s 30:26.

Bonova je Španke na prvi tekmi presenetila z obrambo, proti kateri Itaxko ni imel pravega odgovora. Vse v klubu si želijo, da bi ponovile tako čvrsto obrambo in še kaj dodale. To bo nujno, saj je klub s severa Španije trenutno v vzponu, medtem ko se je Krimu (to naj bi bilo zaradi poškodb in dejstva, da se zaradi teh ne morejo dobro uigrati na treningih) zgodil padec.

"Španke igrajo tak model igre, ki mi je zelo blizu. Na nek način to deluje divje, toda poznavalci v tem vidimo sistem. Na tekmo gremo z velikim spoštovanjem, toda če smo jih lahko ustavile na prvi tekmi, potem jih lahko tudi na tej. Tudi me znamo igrati na gostovanjih, to smo v preteklosti že dokazale in v soboto moramo spet," pravi Bonova.

Zrnečeva se je še podrobneje ozrla na igro Itxaka. "Trenutno se zdi, kot da letijo po igrišču in da jim vse gre kot po maslu. Imajo nek svoj sistem igre in kaže, da je učinkovit. Igrajo hiter, moderen rokomet, žoga gre hitro okrog cone, igrajo do konca 'na glavo' in se ne predajajo. Me smo jih na prvi tekmi ustavile, naša naloga pa je, da jih še enkrat," je še povedala Zrnečeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.