Šport
44 ogledov

Damjan boljši od Domna Prevca

planica 2014 jernej damjan Saša Despot
Skakalci in skakalke so se v Planici merili na državnem prvenstvu.

Jernej Damjan (Sam Ihan) je zmagal na posamičnem državnem prvenstvu v smučarskih skokih v Planici, vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala Domen Prevc, ki je bil pred tem član zmagovite ekipe kranjskega Triglava v ekipni konkurenci, je zasedel drugo mesto. Tretji je bil Nejc Dežman (Triglav). 

Branilec velikega kristalnega globusa in lanski državni prvak Peter Prevc po neuspešnem začetku sezone zaradi priprav na novoletno turnejo na DP ni nastopil.

Jernej Damjan je vodil že po prvi seriji in je imel najdaljši daljavi obeh tekmovalnih skokov (135 in 135,5 m). Tako je z 268,4 točke za več kot deset točk ugnal vso konkurenco na čelu z Domnom Prevcem, ki je skočil 132 in 133 m (258 točk). Prvouvrščeni v svetovnem pokalu je le za točko ugnal Nejca Dežmana (Triglav), ki je dvakrat skočil 132 m, tudi Tilen Bartol (Sam Ihan) na četrtem mestu pa z 253,6 točke in 132 in 132,5 m ni bil daleč od drugega mesta.

Med ekipami slavje Triglava

Domen Prevc je bil sicer član zmagovite ekipe kranjskega Triglava 1 na ekipni tekmi na Bloudkovi velikanki. Na tekmi pod žarometi je nastopil z bratom Cenetom Prevcem, Nejcem Dežmanom in Žigo Jelarjem; četverica je zbrala 992,5 točke. Drugi je bila ekipa Sam Ihana (974,1 točka, Tilen Bartol, David Krapež, Miha Kveder, Jernej Damjan), ki je zaostala veliko manj, kot v minulem letu.

Lani so bratje Prevc združili moči in skupaj z Žigo Jelarjem premočno zmagali. Sam Ihan v postavi Tilen Bartol, Jernej Damjan, Miha Kveder in Jure Šinkovec je zaostal kar za 86,2 točke. Tretje mesto je letos zasedlo Nordijsko društvo Rateče Planica, ki je pripravilo tekmovanje. Za gostitelje, ki so zbrali 919,1 točko, so nastopili Lojze Petek, Anže Lavtižar, Rok Tarnar in Bor Pavlovčič.

Vtičeva boljša do kolegic

Med dekleti sta se za zmago udarili dve skakalki, boljša pa je bila Maja Vtič, ki je imela edina oba skoka nad 130 m ((131,5 in 131 m). Z 245,5 točke je za 7,3 točke ugnala Emo Klinec (Alpina, 126 in 130,5), tretja pa je bila Eva Logar (Sam Ihan), ki pa je bila že več kot 31 točk za zmagovalko.

Te tri skakalke so bile na zmagovalnih stopničkah tudi lani, le da je slavila Ema Klinec pred Evo Logar in Majo Vtič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.