Šport
1 ogledov

Damjan drugi med kvalifikanti

damjan02_bot_spo_241107_obd Žurnal24 main
Andreas Kofler je zmagal na kvalifikacijah za posamično tekmo svetovnega pokala smučarjev skakalcev v norveškem Trondheimu. Naš najboljši je bil tudi tokrat Jernej Damjan, ki je zasedel drugo mesto.

Avstrijec Andreas Kofler je bil s skokom 124,5 metra (121,6 točke) najboljši v današnjih kvalifikacijah za drugo posamično tekmo svetovnega pokala smučarjev skakalcev v norveškem Trondheimu. Odlično je svojo nalogo vnovič opravil Jernej Damjan, ki je bil s pol metra krajšim skokom (124; 121,2) drugi med kvalifikanti, na tekmo sta se s 13. oziroma 24. mestom zlahka uvrstila še Robert Kranjec (116; 103,8) in Primož Peterka (112; 95,1), medtem ko je Primož Pikl (106,5; 84,2) s 40. mestom za las ujel sobotni nastop.
Izmed peterice Slovencev je tako v kvalifikacijah, ki jih je odprl olimpijski prvak s srednje naprave, domačin Lars Bystöl, spodletelo le mlademu Maticu Kramaršiču (104,5 m; 78,1 točke), ki je bil 48. med kvalifikanti.


Andreas Kofler je bil najboljši. © Action Images

 

"Da so se štirje od petih skakalcev uvrstili na jutrišnjo tekmo, je povsem zadovoljivo, le malo je zmanjkalo tudi Kramaršiču, kar je res škoda. Po lastni napaki je za las ostal brez nastopa na svetovnem pokalu. Tudi Pikl je povsem zgrešil skok, a je imel srečo in se kot zadnji uvrstil na tekmo. Res pa je, da je ravno takrat, ko sta nastopila
onadva , rahlo deževalo, tako da sta imela precej nižjo zaletno hitrost, kar se je zagotovo malo poznalo," je po kvalifikacijah povedal Pogorelčnik in dodal: "Lahko rečem, da je Peterka nastopil dobro, podobno kot na treningih, medtem ko se je Kranjec kljub slabšemu skoku še vedno zlahka uvrstil na tekmo, kar je vzpodbudno. Damjan pa je skočil zelo dobro in upam, da bo podobno nastopil tudi na tekmi."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.