Šport
439 ogledov

Damjan ni bil izvoljen v Mokovo komisijo športnikov

jernej damjan Profimedia
V glasovanju je sodelovalo več kot 2300 športnikov in športnic.

Nekdanji smučarski skakalec in eden od dveh vodij slovenske odprave na olimpijskih igrah v Pekingu Jernej Damjan ni bil izvoljen v komisijo športnikov Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok). V izjavi za javnost so pri Moku zapisali, da sta nova člana komisije postala Francoz Martin Fourcade in Švedinja Frida Hansdotter.

Za mesto v komisiji se je potegoval tudi 38-letni Damjan, ki je v glasovanju zasedel deseto mesto s 135 zbranimi glasovi. Nekdanji vrhunski biatlonec Fourcade jih je prejel največ, 971, nekdanja odlična smučarka Hansdotterjeva pa jih je na drugem mestu zbrala 694.

Damjan je v soboto v pogovoru za STA priznal, da ni vedel, koliko podpore ima pred koncem glasovanja. "Stvar je blazno omejena, sploh v teh covidnih časih. Ne morem priti do tekmovalca z 'živijo, jaz sem ta in ta', ker je veliko takih, ki pridejo nazaj s 'hej, umakni se, korona in tako naprej'. Sam sem svoje naredil, zdaj pa upam in čakam, da bodo rezultati taki, da bom jaz vesel," je pred dnevi o volitvah za nove predstavnike športnikov pri Moku dejal dvakratni zmagovalec posamičnih tekem za svetovni pokal.

Jernej Damjan | Avtor: Profimedia Profimedia

Na seznamu je bilo sicer še 15 drugih kandidatov, glasovanje pa je potekalo med 27. januarjem in 16. februarjem. Glasove je v vseh treh olimpijskih vaseh v Pekingu, Zhangjiakouju in Yanqingu oddalo 2307 športnikov in športnic, s čimer je bila volilna udeležba nekaj več kot 80-odstotna.

Mandat v komisiji športnikov Moka bo Fourcadu in Hansdotterjevi začel veljati po koncu OI v Pekingu, potekel pa jima bo po koncu zimskih olimpijskih iger leta 2030, ki še nimajo gostitelja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.