Šport
26 ogledov

Dan D za slovensko smučanje

Tomaž Lovše (desno) jure košir Anže Petkovšek
Vodjo ekipe Team to aMaze Andreo Massija in predsednika Smučarske zveze Slovenije Tomaža Lovšeta v petek čaka sestanek, na katerem bosta poskušala razrešiti vse nesporazume.

"Sponzor Generali, ki sem ga priskrbel jaz sam, je imel določen datum za nakazilo zvezi, direktor Mitja Vojsk pa je denar naši ekipi 'pozabil' dati. Druga točka je en manjkajoči obrok, tretja točka so neizplačane stimulativne nagrade, četrta točka pa je sponzorski napis na glavi. Tina Maze ima pogodbo s podjetjem, ki jo bo težko kar prekiniti," je vodja Team to aMaze Andrea Massi predstavil štiri "kisla jabolka", v katera bo moral na petkovem sestanku z njim zagristi predsednik Smučarske zveze Slovenije (SZS) Tomaž Lovše.

"Profiji tvegajo življenje"
Tina Maze je na svojem blogu objavila zapis, ki sugerira na načete odnose. Z Massijem ju še najbolj moti zgoraj navedena četrta alineja, kar je italijanski strokovnjak pojasnil takole: "Tekmovalčev zaslužek sestavljajo napis sponzorja na pokrivalu, denarne nagrade in plača, če na primer dela v Policiji. Profesionalni športnik se v Kitzbühlu ali Garmischu vrže 'na glavo', tvega življenje in mislim, da mora biti za to ustrezno plačan."

Hrbtenica in modrost
Lovše na očitke odgovarja: "Moja naloga je, da z njima najdem dogovor, ki bo vsem omogočal dobro delovanje. Če bomo tak dogovor dosegli, potem v redu, v nasprotnem primeru bo pa vsak naredil, kar mora narediti. V življenju je treba delati kompromise in prav je, da imaš hrbtenico takrat, ko je treba imeti hrbtenico. Prav je pa tudi, da imaš modrost, ko jo potrebuješ."

"To ni tekma popularnosti"
"Normalno je, da bi bili v Team to aMaze navdušeni, če bi jaz popustil in bi dobili vse, kar želijo. Vendar nisem na tekmovanju popularnosti, da se bom trudil le ugajati. Če bo stroka menila, da predlog zveze o trženju napisa na pokrivalih smučarjev ni ustrezen, potem sem ga pripravljen umakniti. Toda vsak človek z zdravim razumom mi bo potrdil, da so skupna pokrivala za zvezo dobra in zato je moja naloga, da to izpeljem," je vsaj delno težnjo po kompenzaciji izrazil Lovše. Glede na to, da z Massijem oba slovita kot pokončna moža, odločena v svojih namerah, se na Podutiški cesti 146 v petek obeta hudičevo dolg sestanek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.