Šport
20 ogledov

Danci so se premagali sami

1/19
Žurnal24 main
Na prvem srečanju dveh evropskih reprezentanc na svetovnem prvenstvu so Nizozemci z 2:0 ugnali Dansko. Slednji so se premagali kar sami, saj je Daniel Agger zabil avtogol za 1:0.

Nizozemska je v prvi tekmi prvega kola predtekmovalne skupine E na svetovnem prvenstvu v nogometu v Johannesburgu premagala Dansko z 2:0 (0:0). Simon Poulsen je v 46. minuti dosegel avtogol, Dirk Kuyt pa je v 85. minuti postavil končni izid.

V prvem medsebojnem srečanju Nizozemske in Danske na SP je prvo potezo povlekel selektor Morten Olsen, ki je dolgo napovedoval, da danski zvezdniški napadalec Nicklas Bendtner zaradi poškodbe stegenske mišice ne bo igral, nato pa ga je uvrstil v začetno postavo. Na klopi za rezerve je ostal drugi napadalec Jon Dahl Tomasson, kot tudi na drugi strani Arjen Robben, ki se je sicer brez težav ogreval s svojo ekipo. Nizozemski trener Bert van Marwijk je imel na igrišču kljub temu zelo udarno napadalno zasedbo, saj so bili v prvi enajsterici Robin van Persie, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart in Dirk Kuyt, vendar pa tega Nizozemska, četrta reprezentanca svetovne lestvice, ni unovčila in je do zmage prišla tudi s precej sreče.

Bendtner je bil edini danski igralec, ki je bil v pretežni del prvega polčasa v napadu, vsi ostali pa so z discipliniranim vračanjem razbijali napade tekmecev, ki so imeli sicer veliko več časa žogo v svoji posesti, vendar pa brez konkretnega učinka. Pravih priložnosti zato ni bilo na nobeni strani. Nizozemski streli od daleč, tako kot Kuyta v 10. minuti, so bili plen vratarja Thomasa Sorensena ali pa so zgrešili cilj. To se je primerilo van der Vaartu v 21. minuti. Na drugi strani se je v priložnosti po polprotinapadu v kazenskem prostoru znašel Bendtner, vendar je po podaji Dennisa Rommedahla v 27. minuti žogo poslal mimo leve vratnice.

Zaspano srečanje je predramil Simon Poulsen že v prvi minuti nadaljevanja. Danski obrambni igralec je žogo po podaji van Persieja skoraj z levega kota nesrečno z glavo preusmeril v vrat Daniela Aggerja. Žoga je po tem dvojnem odboju odletela v spodnji kot gola. Trinajst minut pozneje je Sorensen s pravim panterskim skokom ujel žogo po nevarnem strelu van der Vaarta. Prvi dvoboj evropskih reprezentanc na tem SP se je v nadaljevanju odvijal podobno, kot v prvem polčasu, le da so bili Nizozemci zelo nevarni prav ob koncu. Sneijder, ki je bil izbran za najboljšega igralca tekme, je v 82. zadel prečnik, pred tem pa je žoga ponovno zadela Aggerja in spremenila smer. Tri minute pozneje je Eljero Elia, ki je v 67. minuti zamenjal van der Vaarta, s strelom od daleč zadel desno vratnico, vztrajni Kuyt pa jo je poslal v gol. V 89. minuti je Simon Poulsen z izvrstno obrambno akcijo pred golovo črto odbil žogo in preprečil zadetek van Persieju.

Svetovno prvenstvo, skupina E, prvo kolo:


Nizozemska : Danska 2:0 (0:0)
Agger (46/ag), Kuyt (85)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.