Šport
328 ogledov

Danski malček šokirali nesramno bogati PSG, v finalu na "slovensko" Barcelono

Aalborg : PSG Epa
Rokometaši iz Barcelone so drugi finalisti zaključnega turnirja lige prvakov v Kölnu. Španska zasedba je na današnji drugi polfinalni tekmi premagala francoski Nantes z 31:26 (15:13), v nedeljskem velikem finalu, ki se bo začel ob 18. uri, pa jih čaka danski Aalborg, ki je bil na prvem dvoboju boljši od francoskega PSG s 35:33 (13:15).

Prvi polfinalni obračun v Kölnu se je končal s senzacionalno zmago rokometnega "malčka" iz Aalborga, ki je ukanil rokometnega "velikana" iz Pariza, v drugem dvoboju pa je favorizirana in slovensko obarvana Barcelona šele v končnici strla odpor Nantesa.

Barcelona, kjer igrajo Jure Dolenec, Blaž Janc in Domen Makuc, bo v nedeljo naskakovala jubilejno deseto zmago v ligi prvakov, Aalborg pa svojo prvo.

Katalonci so prepričljivo odprli dvoboj in povedli s 3:0, a nato so do sape prišli tudi njihovi tekmeci iz Nantesa in jim povsem zadihali za ovratnik.

Soigralci slovenskega reprezentanta Roka Ovnička pri Nantesu so imeli v prvem polčasu nekajkrat priložnost, da izenačijo izid, a tega koraka niso naredili, na veliki odmor so odšli s primanjkljajem dveh golov (13:15).

Zasedba iz Nantesa je v začetku drugega polčasa po dveh golih Španca Valera Rivere vendarle ujela Katalonce in izenačila na 17:17.

V prelomnih trenutkih dvoboja so Katalonci zaigrali tako kot znajo, po njihovem vodstvu z 28:22 v 55. minuti pa je bilo jasno, da se bodo prebili v finale.

Barcelona | Avtor: Epa Epa

Pri Barceloni sta bila najbolj učinkovita Dika Mem in Aleix Gomez, ki sta dosegla po pet golov, pri Nantesu pa Valero Rivera s šestimi zadetki. Od Slovencev je bil strelsko najbolj razpoložen Dolenec s štirimi, Makuc je dosegel tri, Ovniček dva, Janc pa en gol.

* Lanxess Arena, gledalcev 1000, sodnika: Kurtagić in Wetterwik (oba Švedska).
* Barcelona: Perez de Vargas, Moller, Mortensen 3, Entrerrios 2, Sorhaindo, Dolenec 4, Janc 1, N'Guessan 3, dos Santos, Gomez 5, Mem 5, Cindrić 1, Pascual, Makuc 3, Fabregas 3, Frade 1.
* Nantes: Dumoulin, Nielsen, Damatrin-Bertand 1, Briet, Ovniček 2, Rivera 6, Augustinussen, Cavalcanti 2, Pechmalbec 3, Figueras, Feliho, Minne 1, Lazarov 2, Gurbindo 1, Balaguer 4, Monar 4.
* Sedemmetrovke: Barcelona 6 (4), Nantes 4 (4).
* Izključitve: Barcelona 6, Nantes 6 minut.
* Rdeči karton: /.

 

Aalborg pristrigel peruti nesramno bogatim Francozom

Rokometaši iz danskega Aalborga so na prvi polfinalni tekmi presenetili favorizirane Parižane in se prvič v zgodovini kluba uvrstili v veliki finale najmočnejšega klubskega tekmovanja na stari celini, potem ko so PSG premagali s 35:33 (13:15).

Po 40 minutah igre je kazalo na zmago razvpite francoske ekipe, ki je imela popoln nadzor nad dansko. Po vodstvu z 22:17 pa se ji je povsem zaustavilo, kar je Aalborg izkoristil in z enostavnimi akcijami v 49. minuti izenačil na 24:24, le minuto kasneje pa prvič na dvoboju povedel s 25:24.

Aalborg : PSG | Avtor: Epa Epa

V dramatični in razburljivi končnici so izbranci španskega strokovnjaka na klopi PSG Raula Gonzaleza igrali preveč v krču, posledica tega je bila nova zamujena priložnost. PSG je v svojem šestem nastopu na zaključnem turnirju v Kölnu tako znova ostal praznih rok, doslej se je v veliki finale prebil le leta 2017, ko je izgubil proti Vardarju iz Skopja.

V danski ekipi je bil na današnji tekmi najbolj učinkovit Feeliy Claar z osmimi goli, v francoski pa Nedim Remilli s sedmimi zadetki.

 

* Izidi:
- sobota, 12. junij:
- polfinale:
Aalborg - PSG                35:33 (13:15)
Barcelona - Nantes           31:26 (15:13)

- nedelja, 13. junij:
- tekma za 3. mesto:
15.15 PSG - Nantes
- finale:
18.00 Aalborg - Barcelona

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.