Šport
24 ogledov

Danec ob slab milijonček

(Foto: Pokernews.si) Žurnal24 main
Danski igralec pokra Gus Hansen je pretekli konec tedna izgubil skoraj 900.000 ameriških dolarjev.

Potem ko je prejšnji mesec Danec Gus Hansen vknjižil enega najboljših mesecev, saj se je zelo dobro odrezal na najdražjih mizah Full Tilt Pokra, hkrati pa je osvojil tudi svojo prvo WSOP zapestnico, so se zanj pretekli teden stvari spet vrnile na ustaljene tire. V obračunu z Ilarijem "Ziigmund" Sahamiesom, Colom Southom in Skjervoyem je namreč ponovno zabeležil poraz, ki ga je tokrat stal skorajda 900.000 $!

Gus je večino večera preživel na 500 $/1.000 $ CAP Pot-Limit Omaha mizah Full Tilt Pokra, kjer so se izmenjaje z njim pomerili Sahamies, South in Skjervoy ter ga eden za drugim porazili. Skupaj je Danec samo sinoči odigral kar 1.187 iger, vendar pa se kljub zmagam v nekaterih najbogatejših igrah na koncu ni mogel izogniti precej težkemu porazu.

Ko je že kazalo, da se bo letos vendarle izkopal iz rdečih številk, je moral priti dvoboj s skandinavskim kolegom Ziigmundom, katerega je slednji zlahka dobil in pri tem svojega nasprotnika olajšal za več kot 600.000$.

Ena od iger, ki najbolje prikazuje dinamiko njunega dvoboja, je bila naslednja, ki jo je seveda dobil Finec. Z višanjem na 3.000 $ jo je sicer odprl Hansen, ki je v rokah držal {A-Hearts}{9-Hearts}{9-Spades}{5-Spades}, Sahamies pa je z {A-Clubs}{J-Spades}{10-Hearts}{6-Spades} letvico dvignil na 9.000 $. Danca pa to ni prestrašilo, še več, očitno se mu je cena za flop zdela celo prenizka, saj je sam povišal na kar 27.000 $, kar pa je Finec nazadnje vendarle samo izenačil. Na flopu {8-Clubs}{K-Spades}{10-Clubs} je Ziigmund v igro spravil še zadnjih možnih 13.000 $ (pri CAP igri na tem nivoju je maksimalni izkupiček posamezne igre 80.000 $), Gus pa je njegovo stavo po hitrem postopku izenačil. Turn je nato prinesel {Q-Spades}, za konec pa je nato na mizi pristala še {10-Diamonds}.

Akterja sta svoje karte obrnila na hrbet in takoj je postalo jasno, da bo maksimalnih 80.000 $ iz te igre potegnil Finec s svojo lestvico.

Podobno se je Dancu godilo ves večer, saj sta, potem ko je Ziigmund opravil svoje in Gusa obral do kosti, na svoj račun prišla še Cole South in pa Skjervoy, ki sta Hansena "obrala" še za okrog 100.000 $ in ga ponovno potisnila še globlje v rdeče številke.

V letošnjem letu se Danec tako ponovno ponaša z okrog 2,5 milijona dolarjev izgube, še enkrat več pa se je pokazalo, da so Hansenovi dobri rezultati pravzaprav bolj preblisk kot pa kazalec izboljšanja forme. A naj bo Danec izgubljal milijon ali pa bo milijon v plusu, lahko ste prepričani, da ga boste že čez nekaj dni ponovno videli na najdražjih mizah Full Tilt Pokra in tudi za to mu moramo biti hvaležni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.