Šport
13 ogledov

Danka za potrditev prvega mesta

Gospodična z rumenimi nohti bo zaigrala v finalu turnirja v Pekingu. V primeru z
1/12
Žurnal24 main
Rafael Nadal in nova številka 1 ženskega tenisa Caroline Wozniacki bosta igrala v finalu najmočnejših dveh turnirjev tedna. Nadal v Tokiu z Gaelom Monfilsom, Wozniackijeva pa v Pekingu z Zvonarjovo.
Grega Žemlja je uspešno začel kvalifikacije na mastersu v Šanghaju z nagradnim skladom 3,24 milijona dolarjev. V prvem kolu je po treh nizih z 2:6, 6:4 in 6:4 izločil 11. nosilca kvalifikacij, Michaela Russella, 86. igralca z lestvice ATP. V naslednjem kolu kvalifikacij bo lopar prekrižal s Florentom Serrajem, ki je na 70. mestu lestvice ATP.

V finalu teniškega turnirja WTA z nagradnim skladom 4,5 milijona dolarjev v Pekingu bosta zaigrali prva in druga nosilka, Danka Caroline Wozniacki in Rusinja Vera Zvonarjova. Wozniackijeva, od ponedeljka tudi številka 1 na lestvici WTA, je v polfinalu s 7:5 in 6:2 premagala Izraelko Shahar Peer, Zvonarjova pa domačinko Li Na dvakrat s po 6:3.

V moškem delu sta se v finale turnirja v kitajski prestolnici z nagradnim skladom 2,1 milijona dolarjev prebila prvi nosilec Srb Novak Djoković in osmopostavljeni Španec David Ferrer. Djoković je v polfinalu premagal Američana Johna Isnerja s 7:6 (1), 6:2, Ferrer pa je bil boljši od Hrvata Ivana Ljubičičća s 6:4, 4:6, 6:4.

Nadal in Monfils v finalu Tokia
Najboljši teniški igralec z lestvice ATP Španec Rafael Nadal in Francoz Gael Monfils se bosta na turnirju ATP z nagradnim skladom 1,1 milijona dolarjev v Tokiu udarila za zmago. Prvi nosilec Nadal je v polfinalu po treh nizih premagal Srba Viktorja Troickega, medtem ko je peti nosilec Monfils gladko odpravil Čeha Radeka Štepanka.

Peking, ATP, polfinale:

Novak Djoković (Srb/1) : John Isner (ZDA) 7:6 (1), 6:2
David Ferrer (Špa/8) : Ivan Ljubičić (Hrv) 6:4, 4:6, 6:4

Peking, WTA, polfinale:

Caroline Wozniacki (Dan/1) : Shahar Peer (Izr/15) 7:5, 6:2
Vera Zvonarjova (Rus/2) : Li Na (Kit/9) 6:3, 6:3

Tokio, ATP, polfinale:

Rafael Nadal (Špa/1) : Viktor Troicki (Srb) 7:6 (4), 4:6, 7:6 (7)
Gael Monfils (Fra/5) : Radek Štepanek (Češ) 6:3, 6:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.