Šport
15 ogledov

Daugherty prodaja WSOP zapestnico!

Brad Daugherty (Foto: Pokernews.si) Žurnal24 main
Če kdo pozna igralca pokra in išče zanj primerno božično darilo, mu sporočamo, da je na spletni strani eBay na voljo nova šampionska zapestnica WSOP. Čas za nakup se izteka.

Tokrat svojo zapestnico ponuja bivši svetovni prvak Brad Daugherty. Zapestnica je iz leta 1991, ko je zmagal na največjem turnirju tistega leta. Seveda je govora o glavnem turnirju serije WSOP. Zapestnica je drugačna od večine, saj ima na sprednji strani ime zmagovalca, ob strani pa vse barve kart. Na zadnji strani je vgravirano "Svetovni prvak v pokru 1991, Binion's Horseshoe", kjer se je turnir odvijal.

Na strani eBay pišejo, da zapestnica vsebuje 96 gramov 14-karatnega zlata. Nima pa nobenih draguljev, kot jih imajo zapestnice, ki jih dobijo šampioni v sedanjem času. Zgolj zaradi zlata je zapestnica vredna 2.484 $, po trenutnem menjalnem tečaju za zlato. Kot kaže, za prodajo zapestnice stoji Brad Daugherty. Vsaj tako je razbrati na njegovi spletni strani in iz komentarjev na eBayu: "Ta zapestnica je simbol moje zmage iz leta 1991 in me spominja na 1.000.000 $, ki sem jih dobil zraven nje."

Ta WSOP zapestnica je edina, ki jo je Daugherty osvojil v svoji karieri poker igralca. Posebna je še iz enega razloga – to je bil prvi turnir, ko je nagrada za zmagovalca znašala milijon ameriških dolarjev. Brad Daugherty je tudi avtor knjig o pokru, med katerimi je najbolj znana Championship Satellite Strategy and No Limit Texas Hold’em for New Players, ki jo je napisal skupaj s Tomom McEvoyem, bivšim zmagovalcem glavnega turnirja WSOP.

Najvišja cena, ki jo trenutno ponujajo, je 15.000 $. Ponudnik ima pravico, da zapestnice ne proda, če ta ne doseže vnaprej določene vrednosti. Leta 2010 se je na strani eBay prodajalo kar nekaj zapestnic WSOP. Na začetku leta je bila prodana zapestnica poker legende T.J. Cloutierja za malo več kot 4.000 $. Kupila jo je spletna poker soba Cake Poker in jo kasneje vrnila originalnemu lastniku.

Največ prahu je dvignila prodaja zapestnice, ki jo je leta 2008 kot zmagovalec glavnega turnirja in s tem svetovni prvak dobil Danec Peter Eastgate. Ta je dobiček od dražbe namenil Unicefu. Peter se je odločil upokojiti, zapestnico pa je na koncu prodal za 147.500 $. Zanjo se je med drugimi potegoval tudi Tony G, ki je omenil, da jo bo podaril svojemu psu kot ovratnico, če bo zmagal na dražbi. Trenutno se sicer ni pojavil še nihče, ki bi javno povedal, da je zapestnica njegova. Prepričani pa smo, da je ni kupil Tony G., saj bi to celotna poker skupnost hitro izvedela.

Malo za tem, ko se je prodala zapestnica Petra Eastgata, je bilo mogoče kupiti zapestnico Eskima Clarka iz leta 1999, ko je zmagal na Razz turnirju. Še vedno pa ni popolnoma jasno, ali jo je prodajal Eskimo Clark osebno ali nekdo, ki jo je kupil že prej. Zapestnico so na koncu prodali za 4.050 $.

Iz leta 1999 prihaja tudi zapestnica, ki jo je v PLO osvojil Hassan Kamoei. To so na eBayu po desetih dneh, ko zanjo ni bilo interesa, vzeli z dražbe. Njena začetna vrednost je bila 3.800 $. Prav tako nobene akcije na eBayu ni bil deležen Lamborghini Gallardo članice PokerStarsove ekipe profesionalcev Vannesse Rousso. Cena, za katero ga je bila pripravljena prodati, je bila 126.500 $.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.