Šport
39 ogledov

David, Marcel in Tomaž spet Jeseničani

rodman jesenice Žurnal24 main
Hokejisti Acronija Jesenic bodo v novo sezono vstopili močno okrepljeni. Pogodbo z železarji so podpisali Tomaž Razingar in brata Marcel ter David Rodman, ki se tako vračajo v staro jato.
 
 

Skupaj s Tomažem Razingarjem bomo imeli naslednje leto na Jesenicah močno ekipo. Najbolj zadovoljen bom, če bomo šli na sam vrh.

David Rodman

 
Trije jeseniški napadalci, ki so v letošnji sezoni branili barve Vienne Capitalsov ( David in Marcel Rodman ) ter TWK Innsbrucka ( Tomaž Razingar ) so od danes spet igralci Acronija Jesenic . "Že med sezono so Jesenice izrazile veliko željo, da bi z bratom Marcelom spet zaigrala v rdečem dresu. Zelo so se potrudili, da nama zagotovijo dobre pogoje, nič slabše, kot sva jih imela na Dunaju. Tudi denarno pogodba ne odstopa od tiste, ki sva jo imela v avstrijski prestolnici," je po podpisu pogodbe za zurnal24.si dejal David Rodman. Odločitev sta brata Rodman, ki prav tako kot Tomaž Razingar ne bosta smela igrati v končnici državnega prvenstva, sprejela skupaj: "Na Jesenicah sva doma in tu je najlepše igrati. Skupaj s Tomažem Razingarjem bomo imeli naslednje leto na Jesenicah močno ekipo. Najbolj zadovoljen bom, če bomo šli na sam vrh." Tudi njegov starejši brat Marcel je poudaril, da se veseli vrnitve v Podmežaklo , in je prepričan, da bo moštvo v prihodnji sezoni lahko uresničilo vse cilje: "Doma je vedno najlepše. Predvsem to velja takrat, ko je vse urejeno tako, kot je treba. Hokej sem začel igrati na Jesenicah, najraje igram doma, pred svojimi domačimi, pred domačimi navijači, in zelo sem vesel, da sem zopet tu. Vem, da se za prihodnjo sezono sestavlja močna ekipa. Najbolj zadovoljen bom, če bomo šli na sam vrh."

 
 

Doma je vedno najlepše. Predvsem to velja takrat, ko je vse urejeno tako, kot je treba.

Marcel Rodman

 
Razingar se je zahvalil vodstvu jeseniškega kluba, ki je bilo pripravljeno uresničiti njegove želje za vrnitev domov, saj ga je z bivšimi delodajalci vezala še enoletna pogodba: "Moja zgodba je bila nekoliko drugačna, saj sem imel z Innsbruckom še veljavno pogodbo, a je HK Acroni Jesenice storil vse, da sem se lahko vrnil na Jesenice, za kar bi se jim rad zahvalil. Moja velika želja po vrnitvi domov je tako izpolnjena. Glavni razlog je bila družina in pa vsi ljudje, ki jeseniški klub podpirajo in spremljajo tekme ne glede na rezultate." Vsi trije hokejisti so na današnji novinarski konferenci podpisali pogodbe in obljubili dveletno zvestobo matičnemu klubu, s katerim bodo v naslednji sezoni poskušali nadgraditi letošnje rezultate, ko so železarji obstali v četrtfinalu lige Ebel. David, Marcel in Tomaž bodo v sezoni 2008/2009 nosili rdeče drese s številkami 12, 22 in 9.

Doug Bradley dela na tem, da bodo železarji sezono končali uspešno. © HK A. Jesenice

 
V jeseniškem klubu so na današnji predstavitvi prihodnosti ocenili nastop v ligi Ebel kot neuspešen, izpostavili pa so še dva velika letošnja cilja. Prvi je osvojitev naslova državnega prvaka, drugi pa uspešen nastop jeseniških hokejistov, ki bodo branili barve slovenske reprezentance na svetovnem prvenstvu v Kanadi. Športni direktor Matjaž Mahkovec je poudaril, da je bilo moštvo sposobno uvrstitve v končnico, a pristop igralcev na odločilnih tekmah ni bil pravi. "Pogodbe imamo podpisane s tremi igralci, ki so se vrnili na Jesenice, poleg tega pa še z Jeanom Philippom Paréjem in Connyjem Strömbergom, vsi tisti, ki želijo ostati na Jesenicah, pa si bodo morali pogodbo zaslužiti v končnici državnega prvenstva," je o načrtih in sestavi ekipe za prihodnjo sezono dejal Mahkovec. Še enkrat je pojasnil, da so se za zamenjavo na trenerski klopi odločili preprosto zato, ker je bilo treba po izpadu v četrtfinalu nekaj spremeniti, zato so v klub pripeljali Douga Bradleyja . Američan, ki je v Evropi že od leta 1991, večinoma v Nemčiji, je poudaril, da moštvo kljub redkim tekmam dela trdo in da se vsi skupaj zavedajo, da jih glavni obračuni še čakajo: "Spremenili smo sistem igre, delamo na tem, da bomo sezono končali uspešno. Kemija v moštvu je zelo dobra, Jesenice so hokejsko mesto in prav nič mi ni žal, da sem sprejel vlogo trenerja."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.