Šport
28 ogledov

David Williams do milijona in pol

Srečni zmagovalec David Williams s kupčkom zelencev. Žurnal24 main
Po 7 dneh igre se je z zmago Davida Williamsa končal turnir World Poker Tour World Championship in z njim tudi 8. sezona turneje WPT.

Williams, ki je na poti do svojega prvega WPT naslova ugnal 194 tekmecev in na koncu povsem zasluženo v žep pospravil 1.530.537$ denarne nagrade in WPT-jevo zlato zapestnico.

A pojdimo lepo po vrsti, saj je dan začelo 6 igralcev, ki so vsi še lahko upali na zmago, prvi med njimi, ki se je moral posloviti, pa je bil John O'Shea. O'Shea je dan začel z najmanj žetoni, zato je bilo jasno, da bo prav on eden najbolj dejavnih v začetni fazi finalne mize, saj izgubiti ni imel praktično ničesar, če pa je želel ohraniti kakršnekoli možnosti za zmago, je moral čimprej priti do novih žetonov. Irec je tako po le nekaj odigranih igrah zarinil s {6-Diamonds}{3-Spades}, saj je želel s SB verjetno le pokrasti žetone, ki so že bili v igri, a je na njegovo nesrečo, Bill Baxter takrat v rokah zagledal {A-Spades}{10-Diamonds} in je njegovo stavo izenačil. Skupne karte so zgrešile oba igralca in John O'Shea se je moral prvi posloviti (6. mesto – 199.888$).

Kljub zmagi v tej igri, se Baxterju kasneje nič ni izšlo po njegovih željah in tako se je kaj kmalu tudi sam znašel na robu preživetja. V svoji zadnji igri je tako z gumba, vse svoje upe polagal na {A-Spades}{J-Spades}, njegovo stavo pa je izenačil le David Williams, ki je držal v rokah {K-Hearts}{10-Hearts}. Baxter je bil pred flopom resda favorit za zmago, a je že flop {A-Diamonds}{Q-Spades}{J-Diamonds} situacijo postavil na glavo, saj je Williamsu podaril najvišjo možno lestvico. Baxter je z 2 paroma sicer lahko še vedno upal na full house, a tega ni bilo in tudi zanj je bilo turnirja prehitro konec (5. mesto – 246.921$).

Francoski specialist za denarno igro David Benyamine (4. mesto – 329.228$) je bil naslednji, ki je ostal brez žetonov, potem ko se je nesrečno zapletel s Shawnom Buchananom. Francoz je s {Q-Hearts}{J-Hearts} zarinil s pozicije SB, Buchanan, ki je bil še edini v igri, pa je po dolgem premisleku, njegovo stavo klical z {A-Hearts}{5-Spades}. Skupne karte so zgrešile oba igralca, kar je šlo bolj na roke Kanadčanu, ki je tako izločil slovitega nasprotnika.

Na 3. mestu (587.906$) je nato turnir končal prav Kanadčan Shawn Buchanan, ki je nesrečno izgubil proti kasnejšemu prvaku Williamsu. V tej igri so vsi njuni žetoni romali v igro že pred flopom, v boljšem položaju za zmago pa je bil Kanadčan, ki je imel {Q-Spades}{Q-Clubs}, medtem ko je Američan držal v rokah le {9-Spades}{9-Diamonds}. A ko si vroč, se ti navadno nasmehne tudi sreča, kakor se je to zgodilo v tem primeru, saj so skupne karte {J-Spades}{9-Hearts}{2-Diamonds}{4-Diamonds}{6-Diamonds} Williamsu podarile tris devetk, ki je na koncu zadoščal za Kanadčanovo izločitev.

Za naslov in največji kos denarne pogače sta se tako v heads-up delu turnirja pomerila David Williams in Eric Baldwin, iz boljšega izhodišča pa je začenjal Williams, ki je imel pred seboj nekaj več kot 15 milijonov žetonov, medtem ko jih je imel Baldwin le dobre 4 milijone.

Po zaslugi te velike prednosti in odlične igre Davida Williamsa, je bilo njunega dvoboja konec po dobre pol ure igre. V zadnji igri je pred flopom Williams višal na 500.000 žetonov, Baldwin pa je nemudoma oznanil svoj all-in, ki ga je David po krajšem premisleku, tudi izenačil. Baldwin je obrnil {A-Hearts}{5-Hearts}, Williams pa {2-Clubs}{2-Diamonds} in celotna dvorana je v zajela sapo, preden je delivec obrnil prve 3 skupne karte – {A-Diamonds}{7-Clubs}{6-Spades}. Baldwin se je s parom asov tako zavihtel v vodstvo, a je že naslednja skupna karta povsem spremenila razmerje moči za mizo. Na turnu je namreč padla karta {2-Hearts}, ki je Williamsu prinesla set dvojk in konec koncev tudi zmago na tem turnirju, saj zadnja karta {4-Clubs} ni več spremenila ničesar in slavje v Williamsovem taboru, se je lahko začelo.

David Williams je tako prišel do svojega prvega WPT naslova, zlate WPT zapestnice, ročne ure, ki mu jo je podaril Bellagio ter kar 1.530.537$, medtem ko se je moral Eric »basebaldy« Baldwin zadovoljiti z osvojenim 2. mestom in 1.034.715$ nagrade.

Ni pa bil Williams edini veliki zmagovalec tega WPT turnirja, saj je z osvojenim 14. mestom in le 3. mestom Kanadčana Shawna Buchanana, do naslova WPT Player of the Year prišel 24-letni Američan Faraz Jaka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.