Šport
30 ogledov

Davis cup: Slovenci brez presenečenja

Blaž Kavčič Reuters
Slovenska teniška reprezentanca je izgubila dvoboj drugega kroga prve evroafriške skupine Davisovega pokala proti Italiji. Na Sardiniji so naši zahodni sosedje danes dobili igro dvojic in povedli s 3:0 v zmagah.

Daniele Bracciali in Potito Starace sta premagala Grego Žemljo in Blaža Kavčiča s 7:6, 7:6 in 6:2. V nedeljo sta sicer v teniškem centru Corracilvuna v Arzacheni na Smaragdni obali Sardinije še dva dvoboja posameznikov, ki pa končnega razpleta ne moreta več spremeniti. Edino odprto vprašanje je torej, ali bo Slovenija osvojila častno točko, ali bo prvič po letu 1995, ko je premierno nastopila v prvi evroafriški skupini, izgubila dvoboj z maksimalnim izidom.

Glede na to, da ima Slovenija na Sardiniji le dva zdrava, pripravljena igralca – Luka Gregorc ima težave s kolenom, Aljaž Bedene pa z bolečinami v roki –, bosta verjetno morala Blaž Kavčič in Grega Žemlja še tretjič na teren.

Poraz Slovenije proti Italiji, ki je bila nesporni favorit dvoboja, ni tragičen, saj so si varovanci Blaža Trupeja že marca po zmagi nad Finsko zagotovili obstanek v prvi evroafriški skupini in tako izpolnili cilj v sezoni. To jim doslej v dvajsetih letih še ni uspelo. Podobno kot prvi dan, ko sta italijanska igralca upravičila vlogi favoritov in zmagala s 3:1, je bila tudi igra dvojic zanimiva in napeta, žal pa sta bila domača teniška igralca v odločilnih trenutkih bolj zbrana. Prva dva niza sta se odločala v podaljšani igri, saj nobeni reprezentanci ni uspel odvzem začetnega udarca, v tretjem nizu pa sta Daniele Bracciali in Potito Starace kar dvakrat naredila brejk in prišla do zaslužene zmage. "Fantoma nimam kaj očitati, saj sta dala vse od sebe in odigrala zelo kvalitetno partijo. Zlasti v prvih dveh nizih je bil tenis na vrhunskem nivoju. Italija je tako dokazala, da je bila upravičeno favorit v tem dvoboju, moja današnja odločitev, da na igrišče pošljem Žemljo in Kavčiča, pa se je izkazala za dobro, saj imata fanta, če se bosta tako odločila, lepo prihodnost tudi v tem elementu teniške igre," je po dvoboju povedal Trupej.

Blaž Kavčič je sploh prvič igral dvojice v dresu z napisom Slovenija. "Zdi se mi, da sva odigrala zelo dober dvoboj. Super sva se ujela, dobro sva servirala in mislim, da če bova v prihodnosti še malce trenirala skupaj, lahko igrava zelo dobre dvojice. Žal sta Italijana tudi danes odigrala praktično brez napak. Nista nama dala nobenih možnosti, Bracciali je v drugem nizu začel igrati zares vrhunsko, tako da sta na koncu zasluženo zmagala in upravičila vlogo favorita."

Arzagena: ITALIJA : SLOVENIJA 3:0

Petek, 8. julij:
Fabio Fognini : Grega Žemlja 1:6, 6:4, 6:4, 6:4
Potito Starace : Blaž Kavčič 3:6, 6:3, 6:2, 6:4

Soboto, 9. julij:
Daniele Bracciali/Potito Starace : Grega Žemlja/Blaž Kavčič 7:6 (3), 7:6 (4), 6:2

Nedelja, 10. julij:
Fabio Fognini – Blaž Kavčič
Potito Starace – Grega Žemlja

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.