Šport
11 ogledov

Debeljak obrazložil zamenjavo

Žiga Debeljak je prepričan, da bo Miro Požun uspešno opravljal funkcijo selektor Žurnal24 main
Predsednik Rokometne zveze Slovenije Žiga Debeljak je v sporočilu za javnost zapisal, da so že dalj časa iskali novega selektorja. To je od danes tudi uradno Miro Požun.
Rokometna zveza Slovenije je v sredo brez obrazložitve prekinila sodelovanje s selektorjem moške rokometne reprezentance Kasimom Kamenico in ga danes na predsedstvu zveze nadomestila z Mirom Požunom. Predsednik RZS Žiga Debeljak je v izjavi za javnost obrazložil imenovanje novega selektorja: "Prepričan sem, da bo gospod Požun s svojimi dolgoletnimi izkušnjami, strokovnim znanjem in ugledom, ki ga uživa v slovenskem rokometu, uspešno opravljal funkcijo selektorja in trenerja moške članske reprezentance, pri čemer bo užival polno podporo predsedstva RZS, njenega strokovnega sveta ter vseh ostalih strokovnih služb RZS."

 
 

Vsi smo se zavedali, da trenutek zamenjave z vidika obveznosti reprezentance v januarju 2008 ni ugoden.

Žiga Debeljak

 
Debeljak trdi, da so s to odločitvijo naredili prvi korak k profesionalizaciji funkcije selektorja, saj so želeli, da se selektor ukvarja izključno z reprezentanco. Predsedstvu je zamenjavo selektorja predlagal takoj, ko je Požun privolil v sodelovanje. "Vsi smo se zavedali, da trenutek zamenjave z vidika obveznosti reprezentance v januarju 2008 ni ugoden, a smo ocenili, da je z vidika uresničevanja načrtovanih reprezentančnih aktivnosti v naslednjem letu to potezo bolje potegniti čim prej," še piše Debeljak. Kasima Kamenice v sporočilu sploh ni omenil.

Zaradi negativnih odzivov športne javnosti na postopek zamenjave jo je Debeljak nagovoril, naj se konstruktivno osredotoči na podporo naše moške rokometne reprezentance pod taktirko Mira Požuna, ki jo čaka naporno leto: "V začetku leta nas najprej čaka Evropsko prvenstvo, na katerem si bomo poleg čim boljše uvrstitve poskušali izboriti tudi mesto za kvalifikacije na olimpijskih igrah v Pekingu, poleg tega pa bodo leto 2008 zaznamovale tudi kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2009 na Hrvaškem."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.