Šport
28 ogledov

Debevcu ukradli tekmovalno puško

Debevec ukradena puška Peking olimpijske igre London 2012 Osebni arhiv
V noči na ponedeljek so nepridipravi enemu od naših najuspešnejših olimpijcev, strelcu Rajmondu Debevcu, iz njegove trgovine ukradli tekmovalno puško ter ostalo opremo in tudi avto znamke BMW. Legenda slovenskega športa se je že obrnil na policijo. "Jaz ne dvomim, da dobro opravljajo svoje delo," se Debevec nadeja uspešnega razpleta.

Najboljši slovenski strelec Rajmond Debevec se je v nedeljo vrnil iz Londona, kjer je nastopal na tekmi svetovnega pokala in zasedel 27. mesto, in svojo tekmovalno puško skupaj z ostalo opremo pustil v svoji trgovini na ljubljanskem Strelišču, kar so izkoristili nepridipravi. "Svojo puško in opremo sem pustil v trgovini, kamor so mi ponoči vlomili. Ob puški in opremi so ukradli še ostalo zalogo, ki sem jo imel v trgovini," je za zurnal24.si dejal dobitnik zlate in bronaste olimpijske kolajne, ki so mu ukradli tudi avto znamke BMW

Debevec nam je v nadaljevanju pojasnil, da se škode v primeru njegove puške ne da izmeriti. "To je izbrana in testirana cev za olimpijske igre. To je bila moja tekmovalna puška (z njo je osvojil tudi bron na OI v Pekingu, op. p.). Jaz imam rezervno puško, ampak zraven nimam vseh ostalih pripomočkov, saj ni pomembna le cev od puške," je dodal Debevec, ki se je za pomoč že obrnil na policijo: "Vse skupaj so že popisali kriminalisti in vzeli podatke. Sedaj pa lahko upam, da bodo kaj uspeli najti."

V najboljšem primeru bo Debevec zaradi kraje ostal brez enotedenskega treninga. V najslabšem pa bo trpel tudi nastop na olimpijskih igrah v Londonu, kjer bo izkušeni Debevec zagotovo znova med najmočnejšimi slovenskimi aduti. "To, da sem ostal brez puške, je zagotovo hendikep. Sprva moram dopolniti opremo, ki so mi jo ukradli, tako da sem že poklical opremljevalce v tujini, ker nimam pravega kopita in vseh ostalih potrebnih malih dodatkov. Če nič drugega, bo trpel najmanj en teden treninga. To je bila zagotovo moja najboljša cev," dodaja Debevec, ki kljub vsemu ostaja optimist: "Jaz ne dvomim, da kriminalisti dobro opravljajo svoje delo."

Ukradli 20 kosov orožja

Nepridipravi se Debevcu iz trgovine ukradli 20 kosov oržja. Ukradli so tudi veliko kosov nabojev, strelske rokavice in drugo opremo. Debevca najbolj teži, da so lopovi skupaj z njegovim strelskim kovčkom ukradli tudi vse unikatne nastavke, od posebnih kljukic do merkov; enega izmed merkov so mu po meri izdelali pred desetletjem.

Dvakratni najboljši športnik Slovenije

Devetinštiridesetletni Debevec je na OI leta 2000 v Sydneyju osvojil zlato, osem let pozneje pa v Pekingu bron. Obakrat mu je to uspelo v kraljevskem trojnem položaju, v tej disciplini pa ima v lasti tudi svetovni rekord. Dvakrat je bil razglašen za najboljšega strelca na svetu (1991 in 1993) in bil najboljši športnik Slovenije leta 1992 in 2000.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.