Šport
29 ogledov

Debevec znova pometel s konkurenco

rajmond debevec olimpijske igre 2012 Stanko Gruden/STA
Najboljši slovenski strelec vseh časov Rajmond Debevec je na zadnji veliki tekmi sezone, v finalu svetovnega pokala v Bangkoku, danes zgodaj zjutraj zmagal z malokalibrsko puško leže in tako sanjsko začel finale sezone.

Debevec je tako postal zmagovalec sklepnega tekmovanja leta 2012 v svoji novi paradni disciplini z malokalibrsko puško leže. Zlati olimpijec iz Sydneyja 2000 ter bronasti iz Pekinga 2008 in Londona 2012 je po kvalifikacijah s 596 krogi (po serijah 98, 100, 99, 100, 99, 100) zasedal drugo mesto; s prav toliko krogi, vendar na račun večjega števila notranjih centrov (40:38) je bil po kvalifikacijah v vodstvu Švicar Marcel Bürge.

V finalu je nato Debevec pokazal svoje mojstrstvo, unovčil bogate izkušnje ter s samimi deseticami in končnim rezultatom finala s 103,9 kroga tekmovanje končal na najvišji stopnički.

Ni popustil

Bolje od slovenskega šampiona sta se v finalu odrezala le tretjeuvrščeni Francoz Valérian Sauveplane in Kitajec Wang Weiyi s 104,1 oziroma 104,0 kroga. Zmago v finalu si je Debevec v tesnem obračunu s Švicarjem, ki ga je premagal za vsega 0,8 desetinke kroga, priboril šele v najtežjih zadnjih treh strelih, ko je Švicar v osmem strelu klonil z zadetkom 9,4 kroga, Debevec pa ni popustil niti za milimeter. Na koncu sta morala za drugo mesto razstreljevati Francoz in Švicar, mirnejšo roko pa je le ohranil vodilni po kvalifikacijah.

Še trojni položaj

Finale svetovnega pokala se bo danes pozno ponoči nadaljevalo z drugo končno preizkušnjo, tekmo v trojnem položaju, kjer bo imel Debevec po odpovedi enega od tekmecev prav tako priložnost za nastop.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.