Šport
83 ogledov

Debi Dončića za člane Reala

Luka Dončić Reševalni pas/Twitter
Luka Dončić je debitiral za člansko ekipo madridskega Reala.

Veliki up slovenske in evropske košarke Luka Dončić je bil drugič uvrščen v ekipo madridskega Reala, tokrat pa je ob aplavzu številnih navijačev tudi stopil na parket v zaključku tekme proti Unicaji. Na igrišču je prebil slabo minuto in pol časa, že v prvi akciji pa je zadel met za tri točke. Real je slavil z 92:77, zadnji koš na tekmi pa je dosegel prav mladi slovenski košarkar.

"Trenutek, ki bi lahko bil zgodovinski - debi Luke Dončića v Ligi Endesa. Tretji najmlajši debitant v zgodovini tekmovanja. Star je 16 let in dva meseca, je najmlajši debitant v zgodovini Reala Madrida. Bomo videli, če bomo dobili priložnost, da vidimo, ali se bo dotaknil žoge, ker je v tem fantu nekaj čarobnega. Dončić za triiiiiiii ..." je nastop sina Saše Dončića sicer pospremil španski komentator.

Luko je pohvalil tudi legendarni član Reala Felipe Reyes: "Je zelo kakovosten igralec. Izstopal je v svojem letniku, prav tako ob igri z nekoliko starejšimi. Zelo hitro ga bomo videli v prvi ekipi."

Rekord za najmlajšega košarkarja v španskem prvenstvu drži sedanji NBA-jevec Ricky Rubio, ki je za katalonski Joventut zaigral še pred 15. rojstnim dnem, star je bil vsega 14 let, 11 mesecev in 24 dni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.