Šport
11 ogledov

Debi proti ruski falangi

koper_lemgo_sps_main Žurnal24 main
Rokometaši Cimosa iz Kopra bodo na svoji prvi tekmi v rokometni Ligi prvakov gostili močno ekipo Čehovski medvedi. Na Obali si pred krstnim nastopom med najboljšimi ne delajo iluzij.
 

Preberite še

Vsi v lov na Ciudad Real
Bedekovič: Raje bi bil superman
Koper med velike po ovinkih
Začenja se rokometni ples
Obeta se vrhunski rokomet

Sanjski debi Cimosa v najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju bi bila seveda zmaga proti ruskim prvakom. A trener Koprčanov Matjaž Tominec si ne ustvarja iluzij: "Čehovski medvedi so celotna ruska reprezentanca brez Kokšarova. Še pred tremi leti bi bili veseli, če bi želeli z nami odigrati prijateljsko tekmo."

Rusi so kot stroj, brez milosti
Rusi sicer niso tako atraktiven nasprotnik kot Španci ali Nemci, a zato niso nič manj nevarni, še posebej, če jim bodo slovenski podprvaki dopustili, da razvijejo svojo igro. "Ko jim igra steče, so kot stroj, nimajo milosti," je nazorno pojasnil Tominec in opozoril, da imajo na klopi enega od najboljših rokometnih strategov na svetu Vladimirja Maksimova. Poleg tega imajo tudi veliko "težji" proračun. "Zdaj večina ruskih igralcev ostaja doma, saj imajo Čehovski medvedi takšen proračun, rokometaši pa plače, ki jih pri nas lahko samo sanjamo."

Prav zato, ker so Rusi papirnati favorit, Koprčani ne čutijo pritiska: "Zavedamo se, da nimamo česa izgubiti," je dodal Tominec. Ta na premieri v Ligi prvakov ne bo mogel računati na Srba Aleksandra Stojanovića, ki ima nategnjeno mišico v ramenskem sklepu, in Uroša Rapotca. Eden od nosilcev Cimosa v lanski sezoni je zaradi poškodbe kolena izgubljen za prvi del sezone. Prenos tekme bo ob 17.40 na TV3.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.