Šport
19 ogledov

Dedić: "Zaslužili smo si zmago"

Žlogar
1/22
Žurnal24 main
Takšna je bila pot slovenskih nogometašev na SP 2010. V petem kolu so doma remizirali s Čehi. "Glede na prikazano smo si zaslužili zmago," je po remiju dejal Zlatko Dedić.

Slovenska nogometna reprezentanca je v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v sklopu skupine 3 28. marca 2009 igrala neodločeno 0:0 proti Češki. Slovenci so tako dobili točko, a je obstajal občutek, da bi predvsem po zaslugi prvega polčasa lahko vpisali tudi tri. Predvsem Zlatko Dedić in Milivoje Novaković sta češki obrambi napravila kar nekaj skrbi, a predvsem po zaslugi Petra Čecha njuni streli niso našli poti v mrežo. Selektor Matjaž Kek je po remiju dejal: "Čestitke fantom za taktično, disciplinirano in maksimalno motivirano igro, v kateri smo naredili nekaj napak, ampak vanje nas je prisilila zelo dobra Češka. Na takšni tekmi pač moraš realizirati svoje redke priložnosti. V obrambi smo odigrali na visoki ravni, mogoče smo naredili le eno napako."

 

Dedić ni skrival razočaranja nad zgolj točko: "Pred tekmo bi mogoče sprejeli točko. Ampak glede na prikazano smo si zaslužili zmago. Na žalost smo dobili le točko, čeprav smo si tudi na Češkem zaslužili vsaj remi. Vedeli smo, da Čehi tokrat ne bodo igrali brezglavo in odprto, saj je tudi njim odgovarjala točka. V prvem polčasu sem imel res lepo priložnost. Znašel sem se pol metra pred vratarjem. Če bi streljal po tleh, bi Petr Čech verjetno strel obranil, zato sem se odločil spodkopati žogo, a na žalost zgrešil."

Kvalifikacije za SP 2010, 5. kolo:

Slovenija : Češka 0:0 (0:0)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.