Šport
33 ogledov

Defago in Miller bosta nadaljevala karieri

bode miller EPA
Smučarska zvezdnika Bode Miller in Didier Defago bosta vsaj še eno leto vztrajala v svetovnem pokalu alpskih smučarjev. Oba veterana, ki bosta letos dopolnila že 37 let, sta na finalu letošnje sezone v Lenzerheideju napovedala, da bosta karieri še nadaljevala.

Švicarja Defaga in Američana Millerja poleg smučarskih uspehov druži tudi rojstna letnica, oba bosta oktobra dopolnila 37 let, Švicar 2., Američan pa 12. Kljub za alpsko smučanje že kar zrelim letom pa sta sklenila, da smuči še ne bosta postavila v kot. Oba sta kot glavni cilj v sezoni 2014/15 izpostavila svetovno prvenstvo, ki bo za Millerja še posebej mikavno, saj bo prizorišče ameriški Vail.

didier defago | Avtor: EPA EPA
"V tem trenutku se sicer počutim tako, da niti videti nočem smučarske opreme. Za mano je slabo obdobje, naredil sem veliko neumnih napak. Ampak verjamem, da lahko v tem športu še kaj naredim, da imam še sposobnosti za zmage. Če bom zdrav, načrtujem še eno leto tekmovanj," je po današnjem superveleslalomu v Lenzerheideju, kjer je bil tretji, razmišljal Miller.

Defago pa je svojo odločitev o podaljšanju še za eno sezono sporočil na novinarski konferenci. "Ostal bom, ampak samo še eno leto, to je zanesljivo. Motivi so še, družina in prijatelji me podpirajo, zato bom vztrajal. SP v ZDA pa bo realen cilj, saj mi proga tam zelo ustreza," je dejal olimpijski prvak v smuku iz leta 2010.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.