Šport
19 ogledov

Defoe se je vrnil, Papadopulos pa poslovil

Jermain Defoe Žurnal24 main
Napadalec angleške nogometne reprezentance Jermain Defoe se je danes vrnil v reprezentančni tabor v Krakovu, potem ko je v četrtek odletel v London, ker je njegov 47-letni oče Jimmy Defoe umrl za rakom grla.

Devetindvajsetletni zvezdnik Tottenhama, ki je pred slabimi tremi leti zaradi nasilne smrti izgubil 26-letnega polbrata, nato pa je na pogrebu umrla še babica, bo danes popoldan predvidoma že treniral z izbrano vrsto.

Defoe sicer ni prvi napadalec reprezentance in bržkone ne bo začel uvodne tekme Anglije v ponedeljek v Donjecku proti Franciji, ker pa mora Wayne Rooney "oddelati" še dve tekmi suspenza, se hitro lahko zgodi, da bo zaigral.

Hiter konec za Papadopulosa

Avram Papadopulos, branilec grške nogometne reprezentance, ki je na uvodni tekmi letošnjega Eura remizirala (1:1) s Poljsko, je že končal nastope na prvenstvu stare celine, ki bo do 1. julija na Poljskem in v Ukrajini. Na tekmi proti Poljski si je resneje poškodoval križne vezi levega kolena, zato se bo vrnil domov v Grčijo. Papadopulos, ki je zaradi poškodbe moral z igrišča v 37. minuti uvodne tekme Eura v skupini A, bo okreval v domovini, so še sporočili iz Evropske nogometne zveze (Uefa).

Na mesto nogometaša Olympiakosa grški selektor Fernando Santos ne bo smel vpoklicati novega igralca, saj pravila Uefe določajo, da se v primeru poškodbe nogometaša izbrane vrste lahko zamenja z drugim le do prve tekme svoje ekipe.

Grčija se bo na EP v torek pomerila s Češko, ki jo je v Vroclavu na drugi tekmi skupine A kar s 4:1 premagala Rusija.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.