Šport
22 ogledov

"Dejan eden najboljših, če ne najboljši"

Dejan Zavec se nadeja, da ga bo pot zdaj zanesla čez lužo. (Foto: Anže Petkovšek Žurnal24 main
Dejan Zavec je s prepričljivo zmago proti Paulu Delgadu dal jasno vedeti, da je pripravljen na Ameriko, a tudi če naslednjič ne bo boksal onstran Atlantika, naš šampion ne bo razočaran.

Dejan je med elito
V Ljubljani je bil tudi tokrat v vlogi nadzornika dvoboja sloviti Jean Marcel Nartz, ki je spet poskrbel za nekaj smeha na tiskovni konferenci po borbi. Eden največjih poznavalcev boksa v Evropi se je po novi zmagi sicer še enkrat več priklonil Zavcu: "Dejan je eden najboljših boksarjev v velterski kategoriji, če ne najboljši."

Že po prvi rundi novega boksarskega spektakla v peklenskih in do zadnjega kotička napolnjenih Stožicah je bilo kristalno jasno, da pas svetovnega prvaka po verziji IBF ostaja v Sloveniji. Izzivalec Paul Delgado je v skladu z napovedmi poskušal z veliko gibanja zmesti Dejana Zavca, kar pa mu ni pomagalo. Mr. Simpatikus je imel odgovor prav na vsako potezo Američana. Mnogi so bili prepričani, da bo vsega konec že v drugi rundi, ko se je Delgado dvakrat znašel na tleh, a se je obakrat pobral, njegov bridek konec pa je bil neizbežen. Vsega skupaj je bilo konec tri runde kasneje. Zavec je izzivalca še enkrat spravil na tla, sodnik pa se je odločil prekiniti borbo, saj je bil Delgado zaradi prejete serije "tonskih" udarcev že lepo načet. Na udaru sta bili predvsem obe očesi.

"Verjetno bi bilo za veliko gledalcev to: 'Vau, kakšen je bil on'. Po drugi strani pa je s stališča zdravja to povsem razumljivo. Če bi bila borba bolj enakovredna, bi bilo drugače," se je s sodniško odločitvijo strinjal Mr. Simpatikus. Tudi Delgado je priznal, da je bilo najbolje, da se je borba končala.  "Paul se je vseskozi 'pobiral' iz krize, za kar mu iskreno čestitam. Boril se je in najverjetneje od sebe dal še veliko več, kot bi lahko dal," je še dodal svetovni prvak.

Kdaj v Ameriko?
Zavec je pred borbo večkrat ponovil, da bi si z morebitno zmago odprl vrata v boksarsko meko. Ptujčan ni hotel povedati nič konkretnega o nadaljnjih korakih: "Najprej proslavimo to zmago. V naslednjih dneh pa bo znanega že kaj več." Tudi če naslednjič ne bo boksal v ZDA, pa Zavec ne bo razočaran. "Niti slučajno," je odločno dejal slovenski športnik leta 2010. Čeprav je bil izjemno vesel predčasne zmage, bi bila zmaga po točkah zanj enako vredna.

Ni ga udarjal namerno
Že med borbo so v taboru Delgada opozarjali na domnevne udarce Zavca v zatilje, kar seveda ni dovoljeno. "Jaz ga zagotovo nisem udaril namerno. K temu je doprineslo njegovo zvijanje oziroma spuščanje glave," je bil odziv Zavca.

Sprva počitek

Samozavestni Delgado v ringu ni pokazal tistega, kar je napovedoval. Po povratku v domovino pa si bo sprva vzel čas za počitek. "Zdaj potrebujem počitek, potem pa se bom odločil, kako naprej. Posvetil se bom delu v svoji telovadnici, ki jo imam v Atlanti," je razkril svoje načrte v prihodnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.