Šport
58 ogledov

Dejan Perić spet v Celju

1/10
Žurnal24 main
Vratar Dejan Perić se vrača v Celje Pivovarno Laško. Za dve leti v vrata, nato pa na eno od klubskih funkcij. Navijači bodo znova peli: "Kako te je dobro spet videti in položiti roke na tvoja ramena ..."

Vodstvo RK Celje Pivovarna Laško se je dogovorilo za vrnitev legende v Celje. Dejan Perić bo kariero nadaljeval in zaključil v Celju, kjer bo s svojimi izjemnimi izkušnjami velika okrepitev za mlado celjsko ekipo. Perić bo za Celje nastopal v prihodnjih dveh sezonah, tudi po zaključku igralske kariere pa bo ostal v klubu, s katerim je v preteklosti dosegel največji svoj in največji uspeh v zgodovini kluba – naslov evropskih prvakov 2004.

Ime in priimek: Dejan Perić
Rojstni datum in kraj rojstva: 22. 9. 1970, Bečej
Višina/teža: 186 cm, 96 kg
Dosedanji klubi: Dinamo Pančevo (1983–86), Crvena zvezda (1986–92, oba SRB), Atletico Madrid (1992–94), SD Teucro (1994–95, oba ESP), Celje Pivovarna Laško (1995–2004), FC Barcelona (2004–06, ESP), MKB Veszprem (2006–11, HUN).

Celje Pivovarna Laško in Dejan Perić sta uradno podpisala pogodbo, ki je sklenjena za sezoni 2011–13. Potem naj bi igralec, ki je ena izmed devetih legend kluba, sklenil igralsko kariero, po kateri bo v drugačni vlogi ostal v celjskem klubu.

Perić je v devetih sezonah, v katerih je nastopal za Celje, zbral 280 nastopov in v tem času osvojil osem naslovov slovenskega državnega prvaka, sedem naslovov pokalnega prvaka, največja krona pa je bil evropski naslov 2004; v Ligi prvakov je sicer igral še v petih polfinalih. Iz Celja je odšel v Barcelono, kjer je v sezoni 2004–05 še enkrat osvojil Ligo prvakov, leto kasneje pa postal še španski prvak. Od sezone 2006–07 dalje igra za madžarski Veszprem, kjer je osvojil vse naslove državnega prvaka z izjemo enega, leta 2008 pa je z Madžari osvojil EHF pokal pokalnih zmagovalcev. Perić je za svojo izbrano vrsto zbral 207 nastopov, ima pa poleg srbskega tudi slovensko državljanstvo.

Roman Pungartnik, direktor Celja, je po podpisu pogodbe dejal: "Izjemno veseli smo, da smo se uspeli dogovoriti z Dejanom Perićem, ki je legenda našega kluba. Vsi, ki so kdajkoli igrali ali sodelovali z njim, vedo o kakšnem človeku in igralcu govorimo. Veseli smo, da smo mu lahko ponudili priložnost, da zaključi igralsko kariero v Celju, tudi po njej pa ga vidimo v našem klubu, kar smo mu tudi predstavili.  Sam se tega veseli. Dejan bo za našo ekipo pomenil veliko okrepitev, saj bo s svojimi izkušnjami in znanjem, ki jih bo prenašal na naše mlade igralce, izjemna spodbuda in človek, od katerega se lahko veliko naučijo."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.