Šport
11 ogledov

"Dejan, poslovi se od naslova"

1/7
Žurnal24 main
Poljski boksar Rafal Jackiewicz je pred borbo s slovenskim boksarskim šampijonom Dejanom Zavcem 4. septembra v Stožicah spregovoril ekskluzivno za Žurnal24.
Zelo spoštujem velikega šampijona, kar Dejan Zavec zagotovo je, toda dejstvo, da je Dejan prvak in jaz izzivalec ne bo vplivalo na moje načrte, ker jaz vedno boksam na zmago.
Rafal Jackiewicz

Rafal, kako potekajo vaše priprave na borbo z Dejanom Zavcem? Ste zadovoljni z opravljenim?
Vse poteka po načrtu. Moj trener je opravil odlično delo in po njegovem mnenju sem delal zelo dobro. Sem poln energije in komaj čakam na borbo v Ljubljani.

Pričakujete, da boste 4. septembra v najboljši formi in pripravljenosti?
Trenutno sem zadovoljen s svojo formo in pripravljenostjo. Vem pa, da bom najboljše pripravljen na dan, ko bo borba za naslov svetovnega prvaka.

Z Zavcem ste se že borili novembra leta 2008 v Katovicah. Kako se spominjate tiste borbe, ko ste zmagali po neenotni sodniški odločitvi?
Borbe v Katovicah se spominjam odlično. Dejana smatram za odličnega in trdega nasprotnika, toda po mojem mnenju in tudi mnenju večje skupine strokovnjakov sem bil tisti dan brez dvoma jaz boljši. Kakorkoli, Dejan je zelo trd in dober boksar in ni ga bilo enostavno premagati.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Če primerjamo borbo v Katovicah in zdaj v Ljubljani je vse skupaj obrnjeno na glavo. Tokrat je Zavec prvak in vi ste izzivalec, medtem ko ste bili v Katovicah vi prvak in Zavec izzivalec. Je to pomembno za borbo? Se je zaradi tega kaj spremenilo v vaših načrtih?
No, ne ravno. Zelo spoštujem velikega šampijona, kar Dejan Zavec zagotovo je, toda dejstvo, da je Dejan prvak in jaz izzivalec ne bo vplivalo na moje načrte, ker jaz vedno boksam na zmago.

V Sloveniji je veliko zanimanja za vašo borbo z Zavcem, ki bo v novi dvorani v ljubljanskih Stožicah. Vse kaže, da bo dvorana v Stožicah za 12.000 gledalcev polna. Bo za vas težava boriti se z Zavcem in tudi proti gledalcem in njegovim navijačem?
Vajen sem se boriti v velikih dvoranah, tako da me ta podatek osrečuje. Nekaj sem slišal o slovenskih navijačih in menda so odlični. Pripravijo zelo dobro in vročo atmosfero. Vedno pa pomagajo obema borcema v ringu. Spominjam se več kot sto članske Dejanove navijaške skupine, ki je prišla v Katovice. Vsi so bili zelo prijazni, tako da so bili zelo dobro sprejeti med mojimi navijači. Upam, da bodo slovenski navijači zaploskali tudi mojim uspešnim potezam, kajti poljski navijači so Dejanu ploskali v Katovicah.

Van Damme in Piotrowski
Jean Claude Van Damme in Marek Piotrowski. To sta dva velika vzornika Jackiewicza. Medtem ko prvega verjetno vsi dobro poznate, naj zapišemo, da je drugi upokojeni poljski boksar in kikbokser. "V ring se bom sprehodil ob pesmi z naslovom 'Wojownik' (Borec), ki jo izvaja skupina mojega prijatelja 'Cowder', ali pa ob moji dobri, stari, zmagovalni pesmi z naslovom 'Klatka' (Kletka) od PC Park band," pa Rafal še ne ve, ob kateri pesmi se bo sprehodil v ring.

Ko že govorimo o kraju borbe, ste že bili v Sloveniji? Bi se z Zavcem raje borili v kateri drugi državi, znova na Poljskem ali na nevtralnem mestu?
Ne, v Sloveniji še nisem bil, toda sem zelo vesel, da bom obiskal vašo čudovito deželo. Sicer pa se lahko borim kjerkoli. Sem počaščen, da se bom z Dejanom lahko boril v njegovi domovini.

Kako veliko je zanimanje za borbo na Poljskem?
Boks je na Poljskem zelo popularen, tako da lahko rečem, da se ljudje – boksarski navdušenci, športni novinarji in ostali športni navdušenci – zanimajo za borbo v Ljubljani. V Ljubljani tudi pričakujem skupino poljskih navijačev.

Kakšna je vaša napoved borbe z Zavcem? Kaj pričakujete od njega in kaj od sebe?
Jaz prihajam v Ljubljano, da osvojim naslov po trdi, častni in lepi borbi. Pričakujem, da bova jaz in Dejan upravičila, da so naju navijači prišli gledati v novo dvorano v Stožicah.

Pred nekaj tedni ste v izjavi, ki ste jo poslali Zavcu med drugim zapisali: “V svoji torbi sem že pripravil dodaten prostor za pas prvaka IBF.” Kakšno je zdaj vaše sporočilo za Zavca?
Dragi Dejan, hvala za povabilo v Slovenijo, ki ga sprejemam. Toda zavedaj se, da se s to borbo poslavljaš od naslova prvaka. Prosim te, da mi boš pokazal prijeten klub v Ljubljani, kjer bom proslavil osvojitev naslova svetovnega prvaka po verziji IBF.

Zdi se, da je velterska kategoriji v svetu boksa najbolj konkurenčna in prestižna. Tukaj so Manny Pacquiao, Floyd Mayweather, Dejan Zavec, vi in ostali odlični boksarji. Kakšno je vaše mnenje o velterski kategoriji? Bi izpostavili kakšnega boksarja?

Strinjam se, da je velterska kategorija najbolj prestižna, toda moramo vedeti, da je najštevilčnejša, tako da je zelo težko priti do naslovov. Dvoboji v velterski kategoriji so na zelo visoki ravni, kar pa ne bi mogel rečti za druge kategorije. Če želite, da izpostavim boksarja iz velterske kategorije, potem moram omeniti Pacquia, Mayweatherja, Berta, Clotteyja, Cotta. Od Evropejcev pa Zavca in Senčenka. Sebe ne bom uvrstil mednje, ker ne bi bilo pošteno (smeh).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.