Šport
6 ogledov

Dejan Veliki

Dejan Perić ne izključuje možnosti, da bi znova sodeloval s Celjem, kjer načrtuj Žurnal24 main
Dejan Perić. Eden od najboljših rokometnih vratarjev na svetu. Ena od največjih legend, ki je kdaj igrala za Celje P. L. In eden od najbolj priljubljenih rokometašev pri navijačih, ne glede na to, v katerem klubu igra. V knežjem mestu je športni vitez.
 

Dosedanji klubi:

1986 Dinamo Pančevo
1986 - 1990 Crvena Zvezda
1990 - 1991 Pelister
1991 - 1993 Crvena Zvezda
1993 - 1994 Atletico
1994 - 1995 Caja PT
1995 - 2004 Celje P. L.
2004 - 2006 Barcelona
2006 Veszprem

Dejan Perić , večni ljubljenec celjskega občinstva in slovenskih rokometnih navdušencev je po treh letih znova oblekel celjski dres. A na žalost mnogih le za revijalno tekmo ob 60. rojstnem dnevu, ki so ga praznovali v celjskem rokometnem klubu. Dejan Perić je v devetih letih igranja za najtrofejnejši slovenski rokometni kolektiv v mestu ob Savinji pustil velik pečat. Tu se je in se še vedno zelo dobro počuti, navijači ga imajo radi, igralci ga spoštujejo kot človeka na rokometnem igrišču in zunaj njega.

"V Celju se vedno počutim dobro, veselo in zelo emotivno. Tu sem igral devet let. Tu sem postal boljši igralec in tudi boljši človek. Na Celje me vežejo zelo lepi spomini" . Čeprav je po zmagovalni sezoni 2003/2004 ne povsem po svoji volji zapustil klub evropskih prvakov, ima celjsko moštvo v njegovem spominu posebno mesto. "Celje je klub, ki bo v mojem srcu za vedno zapisan z velikimi črkami. Še vedno mislim, da je to eden od najbolje organiziranih klubov v Evropi. Tako pri delu z mladimi kot v članski konkurenci. Že vrsto let ima močnega sponzorja, ki je na čelu z g. Turnškom ljubiteljem rokometa omogočil, da so poleg vrhunskih slovenskih igralcev lahko spremljali tudi igralce iz tujine".


Dejan Perić je s Celjem stopil na vrh Evrope. © AFP

 
V svoji karieri je dosegel že praktično vse, okusil vse ravni tekmovanja in se dvakrat okronal z najprestižnejšim naslovom, klubsko evropsko lovoriko. Prvič s Celjem in drugič z Barcelono. Danes 37-letnik odlično brani barve in mrežo madžarskega rokometnega velikana iz Veszprema, ki ne skriva ambicij in želje po evropski kroni. Motivacije Srbu, ki ima tudi slovenski potni list, ne manjka. "Rokomet imam rad, igram iz ljubezni do tega športa in užitka. Še vedno uživam v tekmah in treningi niso muka". Da je še vedno v vrhunski formi, so v tej sezoni že občutili tudi Celjani. V prvem kolu letošnje LP so namreč gostovali prav pri Perićevem Veszpremu. "Vedno mi je težko igrati proti Celju. Tega ne maram najbolj. A sem profesionalec in med tekmo na igrišču ni prostora za čustva. Ko pa ne igramo proti Celju, sem njihov največji navijač" .

 

Uspehi:

8-krat državni prvak Slovenije (1996 – 2001, 2003, 2004)
7-krat pokalni prvak Slovenije (1996 – 2001, 2004)
2-krat evropski klubski prvak (2004, 2005)
5-krat polfinalist lige prvakov (1997 – 2001)
državni prvak Španije (2006)
207 nastopov za reprezentanco Jugoslavije, kapetan ekipe, bronasta kolajna na SP 1999 in 2001, bronasta kolajna na EP 1996

Celjska pravljica z Dejanom Perićem
Ko je leta 1995 iz vroče in temperamentne Španije prišel v knežje mesto, je bil presenečen nad organiziranostjo in predanostjo mesta ter navijačev rokometu in športu nasploh. "Spominov je ogromno, izpostavil pa bi organiziranost in to, da sem v vseh letih v Celju igral z res vrhunskimi igralci, s katerimi smo imeli v Florjanih tudi  fantastično podporo navijačev. Celje je mesto, ki živi za rokomet, za rezultate, za uspeh. Zagotovo je bilo vsako leto zgodba zase, po vsaki sezoni sem se spominjal lepih stvari. A pika na i je bila moja zadnja sezona v Celju, ko smo se povzpeli na evropski vrh. Dosegli smo tisto, kar so bile sanje mnogih generacij, in zagotovo mi bo to za vedno ostalo v spominu. Ponosen sem, da sem bil del te zgodovine, in tudi sedaj, ko nisem več član kluba, se počutim Celjana".

Zaključek v Celju?
Kljub letom in zelo dolgi ter uspešni karieri o upokojitvi še ne razmišlja. Poigrava pa se tudi z mislijo, da bi se vrnil v mesto ob Savinji, kjer si je že uredil družinsko gnezdece. O povratku pa pravi: "Nikoli ne reci nikoli. Moja kariera je bližje koncu kot začetku. Rokomet imam zelo rad in ga želim igrati še nekaj let. Res bi bilo lepo kariero končati v celjskem dresu. Morda? Sedaj sem član Veszprema, s katerim me pogodba veže še leto in pol. Trenutno ne razmišljam o koncu, razmišljam o zmagah" .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.