Šport
10 ogledov

Dekleta čaka konec sezone

Sestri Williams bosta igrali v rdeči skupini. Žurnal24 main
Pred najboljšimi teniškimi igralkami je le še zaključek sezone v Dohi. Žreb skupin je določil, da bosta sestri Williams igrali v isti skupini, prav tako Ivanovićeva in Jankovićeva. V Dohi tudi Srebotnikova.
 

 Žreb zaključnega turnirja (Ž)

Rdeča skupina

Venus in Serena Williams, Dinara Safina, Jelena Dementijeva

Bela skupina
Ana Ivanović, Jelena Janković, Svetlana Kuznjecova, Vera Zvonareva

Američanki Venus in Serena Williams bosta na zaključnem turnirju sezone najboljše osmerice teniških igralk, ki se bo prihodnji teden začel v Dohi, zaigrali v isti skupini. Žreb je namreč odločil, da bosta obe nastopili v rdeči skupini, v belo skupino pa sta "padli" obe srbski igralki, Številka 1 WTA Jelena Janković in Ana Ivanović . Ob sestrah Williams bosta lov na zmago na turnirju z nagradnim skladom 4,55 milijona dolarjev v rdeči skupini začeli še Rusinji Dinara Safina in olimpijska prvakinja Jelena Dementjeva , v beli skupini pa bosta poleg srbskih igralk nastopali še Rusinji Svetlana Kuznjecova in Vera Zvonareva . Kot rezervi sta v Katar prispeli tudi Poljakinja Agnieszka Radwanska in Rusinja Nadja Petrova . Zmagovalka turnirja bo v žep pospravila kar 1,34 milijona dolarjev, finalistka pa 715.000 dolarjev. Nagrada za tri zmage v skupini znaša 400.000 dolarjev, za dve 300.000, za eno pa 200.000 dolarjev. Tudi če v Dohi igralka ne dobi nit ene partije, se bo od Katarja poslovila bogatejša za 100.000 dolarjev.


Katarina Srebotnik in Ai Sugijama bosta igrali v Dohi. © Action Images

 
Na sklepni turnir sezone se je uvrstila tudi Slovenka Katarina Srebotnik , ki je na lestvici WTA tretja najboljša igralka sveta v dvojicah. V paru z Japonko Ai Sugijama se bosta v boju za naslov in 375.000 dolarjev v primeru zmage pomerili s še tremi pari: Zimbabvejko Caro Black in Američanko Liezel Huber , s špansko dvojico Anabel Medina Garrigues - Virginia Ruano Pascual ter češko-avstralsko navezo Kveta Peschke - Rennae Stubbs .

 
 

Konkurenca je izjemno izenačena, z Ai pa bova drugi nosilki sklepnega turnirja sezone.

Katarina Srebotnik

 
"Po hudem boju in napetosti do konca se nama je s Sugijamo uspelo uvrstiti na 'masters', na katerem nastopajo le najboljši štirje pari sveta. Konkurenca je izjemno izenačena, z Ai pa bova drugi nosilki sklepnega turnirja sezone," je povedala Srebotnikova pred začetkom nastopov v Dohi . Srebotnikova in Sugijama sta na minulem turnirju v Linzu v finalu dvojic premagali prav prvo navezo sveta Black - Huber . Za Velenjčanko s stalnim bivališčem v Dubaju je bil to jubilejni 20. osvojeni turnir v igri dvojic in četrti letošnji. Skupaj z Japonko je bila letos najboljša še v Miamiju in Charlestonu, z Rusinjo Nadjo Petrovo pa sta zmagali v Moskvi. "V Linzu sva s Sugijamo res igrali odlično. Če nama uspe ponoviti takšne igre, lahko tudi osvojiva turnir v Dohi," je še povedala Srebotnikova in dodala: "To bi bila brez dvoma krona moje kariere v dvojicah."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.