Šport
9784 ogledov

Dekleta so se pred trenerjem zaklepala v stranišča, odgovorni molčali

smučarski tek Epa
V Avstriji so se pojavili novi očitki o spolnem nasilju nad mladimi smučarkami.

Nekdanja članica mladinskih kategorij v smučarskem teku je časniku Oberösterreichischen Nachrichten povedala, da je bila v začetku devetdesetih let ob robu državnega prvenstva žrtev spolnega napada. To je bil tudi razlog, da je takrat končala kariero.

V časniku trdijo, da spolni napad na takrat 18-letno smučarko nikakor ni bil osamljen primer. Kot pravijo, imajo tudi verodostojne izjave drugih tekmovalk, ki trdijo, da so se pred trenerjem zaklepale na stranišča, da bi bile varne. Govori se celo o neprostovoljnem skupinskem obisku svingerskega kluba.

Trener, ki je bil do lani član deželne smučarske zveze Zgornje Avstrije, je po poročanju časnika na potovanjih na tekme in priprave vedno znova poskrbel, da je bil v dvoposteljni sobi s katero od deklet. Zadeva pa naj bi bila znana že dlje, a so odgovorni molčali.

Še več. Tekačica, ki je spregovorila za javnost, trdi, da se je že leta 2017 obrnila na Waltraud Klanic, ki je na Smučarski zvezi Avstrije odgovorna za tovrstne primere in stopila tudi v stik s pristojnim organom Športne unije Zgornje Avstrije, a na svoja elektronska sporočila dolgo ni dobila odgovora.

Oktobra 2018 je vnovič kontaktirala odgovorne na športni uniji in šele takrat so se stvari začele premikati. Trenerja so s priprav na Finskem poklicali domov in trenutno ne opravlja nobene funkcije v športu več.

Komentarjev 5
 • franci 10:30 10.marec 2019.

  ŠUŠLJA SE MARSIKAJ; KJE JE PRIJAVA, POLICIJA, ŠKOFIJSKI ORDINARIAT... V SLOVENIJI VENDAR POSILJUJEJO SAMO KATOLIŠKI DUHOVNIKI !!!!! MENDA ??

 • miki14 09:51 10.marec 2019.

  Pred jebacem Tonekom...tudi skrivanje v WC ni pomagalo...Tona ni clan RKC...on ni pedofil...

 • Avatar Millikanta
  Millikanta 00:29 10.marec 2019.

  Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v == >> www.3xDate.top