Šport
22 ogledov

Del Bosque: "Euro ne bo rešil težav Španije"

Del Bosque Španija Kitajska prijateljska tekma novinarska konferenca EPA
Španski selektor Vicente del Bosque je pred prijateljsko tekmo s Kitajsko v Sevilli, ki bo pred začetkom evropskega prvenstva zadnji preizkus za njegove varovance, potrdil, da si je vezist Cesc Fàbregas povsem opomogel po poškodbi in bi lahko zaigral že na otvoritveni tekmi z Italijo. Selektor meni, da zmaga na Euru ne bo rešila težav španske države.

"Včeraj (v petek, op. a.) so zdravniki opravili nekaj preizkusov in videli, da je Fàbregas v precej dobrem stanju," je Vicente Del Bosque povedal na novinarski konferenci Sevilli, kjer se bo Španija na nedeljski tekmi pomerila s Kitajsko nekdanjega selektorja Joséja Antonia Camacha. To bo za branilce naslova zadnji preizkus pred začetkom Eura 2012.

"Fàbregas se bo čez nekaj časa pridružil svojim soigralcem na treningih in, verjetno, bo pripravljen za tekmo 10. junija," je še pristavil Del Bosque. Selektor vezista Barcelone proti Kitajski ne bo uvrstil v ekipo, potem ko se je Fàbregas poškodoval ob zmagi Kataloncev na zadnji tekmi sezone, kjer so v Madridu s 3:0 premagali Athletic Bilbao in osvojili španski pokal.

Nekdanji kapetan Arsenala je le eden v nizu igralcev Barcelone, ki so se reprezentanci pridružili poškodovani. Carles Puyol in David Villa sta po operacijah ostala brez nastopa na Euru, medtem ko dirigenta Xavija Hernándeza, ključnega igralca pri španskih triumfih na Euru 2008 in zadnjem svetovnem prvenstvu, že dalj časa mučijo težave z mečno mišico.

"Sem v zelo dobri formi, zelo vesel, navdušen in fizično v redu," je strahove na novinarski konferenci pomiril 32-letni Xavi. "Včeraj sem prvič treniral z reprezentanco, igral sem v finalu pokala, dobro pa sem se počutil tudi na tekmi z Betisom na zadnji dan ligaške sezone. Pripravljen sem tekmovati in z reprezentanco spet spisati zgodovino."

Komentator med Eurom - David Villa!

Pritisk uspeha je večji iz dneva v dan, ne samo zaradi tega, ker bi Španija z osvojenim naslovom postala prva reprezentanca v zgodovini, ki bi osvojila dva zaporedna evropska naslova in enega svetovnega. K nižanju pritiska niso pomagale niti besede španskega premierja Mariana Rajoya, ki je igralce pozval, naj z zmago na Euru pomagajo državi iz ekonomske krize.

"Smo pod velikim pritiskom, saj je okrog nas pretiran optimizem," je Rajoyu odgovoril Del Bosque. "Igralo bo 16 zelo dobrih ekip in to ne bo sprehod skozi park, ampak navajeni smo na pritisk, ker branimo naslov in smo svetovni prvaki. V nobenem primeru pa zmaga na Euru ni rešitev za španske težave."

Televizijska hiša Mediaset je v petek sporočila, da bo tekme Španije na Euru kot strokovni komentator spremljal David Villa. Villa si po decembrskem zlomu noge na polfinalni tekmi svetovnega klubskega prvenstva ni pravočasno opomogel, zato ga Del Bosque ni uvrstil na svoj končni seznam 23 potnikov za Poljsko in Ukrajino.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.