Šport
14 ogledov

Del Bosque: "Skrbi nas za Villo"

Del Bosque Reuters
Španski selektor Vicente del Bosque je v ponedeljek zvečer izrazil zaskrbljenost nad okrevanjem napadalca Davida Ville, ki po zlomu noge decembra lani še vedno ni odigral niti ene tekme. Del Bosque je v torek doživel nov hladen tuš: kapetan Barcelone Carles Puyol mora na operacijo kolena in le še čudež ga lahko popelje na Euro.

Vicente del Bosque je v oddaji El Larguero španskega radia Cadena SER priznal, da je pripravljenost najboljšega strelca reprezentance Davida Ville točno mesec dni pred začetkom Eura 2012 resen razlog za skrb. Španijo, branilko naslova, na prvem obračunu 10. junija čakajo Italijani, ekipo pa mora Del Bosque prijaviti do konca maja.

"Villa je neznanka. Skrbi nas, težko je s seboj vzeti nekoga, ki ni igral niti ene tekme," je v studiu razlagal Del Bosque. Napadalec Barcelone je sezono končal 15. decembra lani, ko si je v polfinalu svetovnega klubskega prvenstva zlomil levo nogo, Del Bosque pa je ves čas njegovega okrevanja ponavljal, da je nanj pripravljen čakati "do zadnjega trenutka".

Najresneje naj bi za Villino mesto v ekipi zdaj konkuriral Atléticov napadalec Adrián López. Adrián, tako kot Villa po rodu Asturijec, je bil najboljši strelec mlade španske reprezentance na lanskem mladinskem evropskem prvenstvu, v letošnji sezoni Evropske lige pa je zabil že osem golov in je najboljši španski strelec v vseh evropskih tekmovanjih.

Nov alarm: Puyol na operacijo!

Slabe novice za špansko reprezentanco so udarile tudi dan kasneje, ko se je razširila novica, da ima kapetan Barcelone Carles Puyol težave s kolenom, klub pa je kasneje potrdil, da bo branilec potreboval operacijo, po kateri bo moral počivati šest tednov. Puyol, ki skupaj z Gerardom Piquéjem tvori osrednji branilski par reprezentance, je tako poleg finala španskega pokala, ki bo 25. maja na Atléticovem stadionu Vicente Calderón, verjetno odpadel tudi za Euro.

"Po pregledu smo odločili, da bo igralec naslednjo soboto, 12. maja, prestal artroskopijo kolena. Odsoten naj bi bil okrog šestih tednov," so pri Barceloni zapisali na svoji uradni spletni strani. V letošnji sezoni je bil Puyol po operaciji levega kolena in uspešnem okrevanju precej reden član prve postave, saj je za razliko od lanske (27 tekem) letos odigral 44 obračunov, zabil pa je še zase neverjetnih pet golov. Poškodoval se je na zadnji ligaški tekmi proti Espanyolu.

Selektor: "To je resna težava"

Simbol katalonskega kluba je bil en izmed junakov zadnjega svetovnega prvenstva v Južni Afriki, kjer je Španija v finale prek Nemčije napredovala prav z njegovim zadetkom. Sergio Ramos, ki v dresu reprezentance za razliko od tekem pri Realu Madridu igra na desnem boku obrambe, naj bi bil ob odsotnosti Puyola najresnejši kandidat za Piquéjevega partnerja v osrčju branilske vrste. Ramos je večji del klubske sezone odigral ravno na tem položaju.

Del Bosque je Puyolovo poškodbo že označil za "resno težavo". Zanimivo - prav španski selektor je izkušenega branilca po osvojenem svetovnem prvenstvu prepričal, da ne zaključi reprezentančne kariere. "Priti moraš najmanj do stotih tekem," naj bi mu Del Bosque zabičal nemudoma po zmagi nad Nizozemci v finalu. Puyol je trenutno pri številki 98.

Komentarjev 1
  • Markan 10:55 11.maj 2012.

    Bi se želeli preizkusiti v vlogi športnega direktorja, hokejske oz. nogometne? Ustvarite si ekipo in zaigrajte. Zaenkrat sta na voljo hokej in nogomet, je pa v prihodnosti nacrtovanih še vec športov (rokomet, košarka, formula1, ipd).Grajenje športnih objektov, dvorane, ...prikaži več trgovanje z igralci, vzgoja lastnih mladincev v mladinski šoli... in še mnogo vec! Pridruži se.http://www.powerplaymanager.com/r788