Šport
21 ogledov

Del Bosque: "Usoda Ville znana 27. maja"

Del Bosque Španija Srbija Južna Koreja seznam Euro 2012 novinarska mikrofon EPA
Španski selektor Vicente del Bosque je v torek objavil seznam nogometašev, na katere bo računal na zadnjih prijateljskih tekmah pred Eurom 2012. Na spisku 21 igralcev ni članov Barcelone, Athletica Bilbaa in Chelseaja, ki jih čaka še bitka za pokale, Del Bosque pa je še povedal, da bo o (ne)vpoklicu napadalca Davida Ville odločil šele 27. maja.

Na seznamu Vicenteja del Bosqueja za prijateljski tekmi proti Srbiji in Južni Koreji (26. in 30. maja) je 21 nogometašev, med katerimi ni članov Barcelone, Athletica Bilbaa in Chelseaja, ki jih po zaključku ligaške sezone čaka še finale španskega kraljevega pokala in finale Lige prvakov. Približno polovica vpoklicanih naj bi imela realne možnosti tudi za uvrstitev na končni seznam za Euro 2012, ki ga bo Del Bosque objavil 27. maja.

Takrat naj bi španski selektor določil tudi usodo Barceloninega napadalca Davida Ville, ki po zlomu noge ne igra že vse od konca decembra. "Vemo, kako se razvija iz dneva v dan, in da so v klubu optimisti glede njegovega okrevanja. Zelo cenimo njegov trud in željo po tem, da bi bil tukaj. Njegov primer je poseben," je na novinarski konferenci povedal Del Bosque. "Odločitev moramo sprejeti po prvi prijateljski tekmi. Vsi ne bodo mogli iti z nami. Težko bo."

Na njegov predzadnji seznam pred začetkom prvenstva sta se premierno uvrstila Beñat Etxebarria (Real Betis) in Isco (Málaga), vratar David de Gea (Manchester United) in vezist Javi García (Benfica), ki sta prav tako na seznamu, pa bosta Španijo zastopala na olimpijskih igrah v Londonu in gotovo ne bosta šla na Euro.

Druga debitanta sta Adrián López in Juanfran (oba Atlético Madrid), ki se skupaj s klubskim soigralcem Álvarom Domínguezom trenutno nahajata v Kolumbiji, verjetno pa se bosta z gostovanja po Južni Ameriki morala vrniti nekaj prej, če se bodo skupaj želeli še pravočasno priključiti začetku priprav v avstrijskem Schrunsu.

Kdo ob Piquéju? Ramos? Javi Martínez?

Poleg mest v napadu bo moral Del Bosque pred začetkom turnirja dobro razmisliti tudi o svoji branilski vrsti. Sergio Ramos ima največ možnosti, da v osrčju obrambe nadomesti poškodovanega Carlesa Puyola, potem ko je večino klubske sezone odigral ravno na tem položaju, v reprezentanci pa je Seviljčan igral praktično izključno na desnem boku.

"Zadnje tekme je igral na položaju osrednjega branilca, kjer se je v vsej sezoni izvrstno izkazal. Ampak kot vsi igralci na igrišču lahko igra na različnih položajih. Zadnjih 45 minut zadnje Realove tekme je odigral kot bočni branilec. Je polivalenten igralec," je o Ramosu povedal Del Bosque. Edini, ki še kandidira za položaj prvega osrednjega branilca ob Gerardu Piquéju, je Athleticov univerzalec Javi Martínez, ki je po osnovni izobrazbi sicer zadnji vezni.

Seznam Španije za prijateljski tekmi proti Srbiji in Južni Koreji:

Vratarji: Iker Casillas (Real Madrid), Pepe Reina (Liverpool), David de Gea (Manchester United);

Branilci: Raúl Albiol (Real Madrid), Jordi Alba (Valencia), Álvaro Arbeloa (Real Madrid), Álvaro Domínguez (Atlético Madrid), Nacho Monreal (Málaga), Sergio Ramos (Real Madrid), Juanfran (Atlético Madrid);

Vezisti: Isco (Málaga), Xabi Alonso (Real Madrid), Santi Cazorla (Málaga), Beñat Etxebarria (Real Betis), Javi García (Benfica), Bruno Soriano (Villarreal), David Silva (Manchester City), Jesús Navas (Sevilla);

Napadalci: Adrián López (Atlético Madrid), Álvaro Negredo (Sevilla), Roberto Soldado (Valencia).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.